Ziua invers. Ultima zi de ianuarie, prima zi altfel. Altele
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 369 Vizualizări

Ziua invers. Ultima zi de ianuarie, prima zi altfel.

”Backwards Day”  sau „ziua pe dos” a fost creată de două femei, Sarah Nicole Miller și Megan Emily Scott, cărora le-a venit ideea pe când se aflau la o fermă. Cele două se ocupau cu mulsul vacilor, dar se gândeau la arte și meșteșuguri când le-a venit ideea inițială. Cele două femei au făcut regulile și au decis ca „ziua invers” să fie sărbătorită începând cu data de 29 ianuarie 1961. A doua zi, vestea s-a răspândit rapid și comunitatea făcea lucrurile înapoi. Perechea a hotărât apoi ca „ziua pe dos” să fie pe 31 ianuarie și așa a rămas.

De-a lungul deceniilor beneficiile de a face lucrurile invers au devenit mai vizibile. Unele școli sărbătoresc „Ziua Națională a Înapoiului”, unde elevii își pot purta hainele pe dos, pantofii pe picioarele opuse, își pot scrie numele înapoi și așa mai departe. Adăugarea unui pic de distracție zilei de școală adaugă un pic de divertisment la ceea ce ar putea fi doar o altă zi obișnuită.

Ce-ar fi să-ncepem săptămâna invers?

Ce-ar fi să-ncepem săptămâna invers? Să mergi spre job și să nu te enervezi la semafor, sau să găsești din prima încercare un loc de parcare și dacă nu găsești să nu-l înjuri și azi pe domn’ primar. Să spui „ce bine că sunt” în loc de „oh nu… e luni iar, azi”. Cum ar fi ca cei ce ne conduc să facă azi tot ce-i mai bine pentru cei ce i-au ales, sau cei ce fură, azi să dea că nu dau de la ei. Și dacă azi ai întâlnit un om al străzii, tu, om avut cu pensie babană…fă-te că-ți scapă zece lei din buzunare, că azi e preț de două pâini…și tu le ai.

Ce-ar fi ca azi să nu conteze cine e cel mai frumos din lume și câte kilograme ai dat jos? Ar fi chiar nemaipomenit de bine să ieși în lume azi cu fața ta, aia pe care o vezi doar tu când nu te vede nimeni.

Nu ar fi frumos ca șeful azi să-ți spună că ești bun și tu la rândul tău să zici „merci, aveam nevoie”? Și poate reușești să-ți faci treaba mai bine și el e mulțumit în sinea lui că te-a ales pe tine cu simbrie. Sau cum ar fi ca cei ce ți-au greșit să îți spună „iartă-mă”, sau când te-a îmbrâncit un trecător grăbit, să nu te repezești la el ci dimpotrivă să îi faci loc, că poate e urgent. Sau ce ar fi dacă azi ai deschide sticla de vin care a adunat praful așteptând o zi specială și ți-ai aminti că ai ce să sărătorești? Și dacă azi ai spune „e ok, nu vreau să ne certăm” nu ai avea 5 ore-n plus în care să dansezi un blues?

 Războaiele de s-ar opri măcar o zi, oare atât de mare pagubă ar fi? Să plece toți soldații acasă la soții și șefi de stat să-nchine un pahar, că n-avem ce-mpărți…Pământu-i gata, s-a dat la toți… să zicem „bogdaproste”. Și dacă azi ai înălța o rugăciune la cine crezi tu că te aude, și ai opri puhoiul de venin care din tine spre alți oameni aleargă tăvălug, ar fi deranjul mare? Oprește ploaia de de rachete și dă mai bine ajutor celor mai mici, plantează un copac, un brusture, ce-o fi, oprește-te că poate fugi de mult și-ai obosit.

Sau dacă ai recunoaște că nu e cea mai bună zi a ta și nu ți-ai descărca frustrarea pe doamna de la magazin, că poate nu e vina ei că ești nervos, ți-ar fi așa de greu? Sau dacă azi ai reuși să nu urăști deloc, pe nimeni, nici măcar pe cel ce pune bețe-n roate, sau să poți trece cu vederea pe cei ce se iubesc cum ție nu-ți convine, n-ai fi mai liniștit? Ce-ar fi ca azi, tu soț fiind, la șase când ajungi acasă, s-așezi tu masa pentru toți? Sau dacă tu cel ce arunci cu palme, azi ți le-ai da pe toate ție, nu-i așa că te-ai îmbujora puțin? 

Și dacă ți-ai suna părinții să le povestești de ziua ta și să le mulțumești că te-au făcut? Dacă ai goni la vale pe uliță să trântești poarta cu ecou și-ai săruta mânuțele bunicii și-ale bunicului cel bun și-ai spune: „te iubesc mamaie, tataie, te iubesc enorm”, ai da o zi în plus de viață bună celor ce atât de repede îmbătrânesc în casa ce se curmă peste ei.

Și dac-un gunoi în fața ta de l-ai vedea, să nu treci peste el, să-l pui în coș… ce-ar fi? Iar dacă-n fața ta un domn în haine verzi mătură strada, ocolește-l preț de 5 secunde, că datorită lui nu calci în gume și chiștoace. 

Și dacă azi și mâine și poimâine ai putea să fii un om mai bun, te-ar costa mai mult decât o zi de luni? Ce-ar fi?

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE