Start la Recensământ! Anunțul făcut de prefectul Mara Togănel Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2841 Vizualizări

Start la Recensământ! Anunțul făcut de prefectul Mara Togănel

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat marți, 1 februarie, că în data respectivă a demarat efectuarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România.

Procesul aduce și o premieră în statistica din țara noastră, adică posibilitatea autorecenzării online, a informat prefectul Mara Togănel, prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook.

”Fiecare persoană care se va autorecenza folosind un smartphone, tabletă, laptop sau PC va beneficia de o zi liberă plătită de angajator, indiferent dacă este angajat la stat sau în sectorul privat”, a subliniat Mara Togănel.

Totodată, prefectul județului Mureș a mai precizat că ”chestionarul pentru autorecenzare va fi disponibil în limba română şi în limbile minorităţilor naţionale, precum şi în limba engleză.”

Etapele recensământului:

1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative. Este o etapă premergătoare contactului populației cu recensământul propriu-zis. În această etapă, Institutul Naţional de Statistică va prelua baze de date de la celelalte instituţii ale statului;

14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare. Este etapa în care persoanele au posibilitatea să se autorecenzeze, folosind orice dispozitiv de tip smartphone, tabletă, laptop sau PC;

16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă. Colectarea se va face la adresele care nu s-au autorecenzat; în această etapă, înregistrarea datelor se face de către recenzori în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE