Târgu Mureș: Investiție de 12,6 milioane de lei pentru mansardarea unei grădinițe Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 404 Vizualizări

Târgu Mureș: Investiție de 12,6 milioane de lei pentru mansardarea unei grădinițe

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat joi, 27 ianuarie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, indicatoriii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Studiu de Fezabilitate – Mansardare Grădinița cu Program Prelungit ”Lumea Copiilor”.

Investiție evaluată la 12,6 milioane de lei

Potrivit Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre, grădinița este situată în cartierul ”Unirii” pe strada Voinicenilor nr. 43 din Târgu Mureș, se află în proprietatea Primăriei municipiului Târgu Mureș, a fost construită în anul 1960, iar cea mai recentă reabilitare datează din anul 2008.

”La Grădinița cu Program Prelungit ”Lumea Copiilor” își desfășoară activitatea 36 cadre didactice și 208 de copii, însă fiind situată într-o zonă în plină expansiune imobiliară, cererile de înscriere a copiilor în această grădiniță sunt din ce în mai numeroase”, se menționează în document.

Terenul pe care se află clădirea are o suprafață de 2.261 de metri pătrați din care clădirea grădiniței ocupă 571,93 de metri pătrați, iar investiția este evaluată la valoarea de 12.681.507 de lei, fără TVA.

”Prezenta investiție urmărește în principal asigurarea unui spațiu pentru desfășurarea în conditii optime a activităților educaționale și care să corespundă numărului de copii în creștere în zona cartierului ”Unirii” din municipiul Târgu Mureș, care să respecte normativele și normele în vigoare, astfel ajutând la dezvoltarea și creșterea nivelului de educație, de socializare și stării de sănătate a copiilor, cât și creșterea numărului de copii care participă la actul educațional. Astfel, se va îmbunătăţi calitatea infrastructurii de educaţie, pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene şi a creşterii participării populaţiei şcolare la procesul educațional, totodată participând la atingerea obiectivelor în domeniul egalităţii de şanse, protejarea mediului și dezvoltare durabilă”, se mai precizează în același referat.

Caracteristici, parametri şi date tehnice specifice preconizate:

– Suprafața construită: 563 de metri pătrați;

– Suprafața desfășurată: 1.764 de metri pătrați;

– Regimul de înălțime propus: parter plus etaj 1 plus mansardă;

– Iluminat cu lămpi tip LED;

– Încălzirea: agentul încălzitor este apă caldă 75/65, preparată în două cazane termice de 80 kw;

– Iluminat de siguranță;

– Instalații de detecție și avertizare la incendiu;

– Instalație de avertizare efracție;

– Instalație de stingere a incendiilor;

– Se prevede amplasarea a cinci panouri solare.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE