INVESTIȚIE. Școala din Ațintiș, reabilitată, extinsă și dotată Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 176 Vizualizări

INVESTIȚIE. Școala din Ațintiș, reabilitată, extinsă și dotată

Conducerea Primăriei comunei Ațintiș a demarat, în data de 28 ianuarie 2022, o licitație estimată la suma de 2.470.887 de lei, fără TVA, pentru execuția lucrărilor din cadrul proiectului ”Reabilitare, extindere și dotare Școala Gimnazială Ațintiș, din comuna Ațintiș, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Detalii despre investiție

Potrivit Caietului de sarcini al licitației, document aprobat de către Jakab János-István (foto), primarul comunei Ațintiș, proiectul va fi finanțat prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală și din surse bugetare proprii.

”Extinderea școlii se va realiza pe partea estică a clădirii. Se vor desființa sala sportivă, zona grupurilor sanitare și centrala termică. Sălile de clase, laboratorul de informatică, direcțiunea și sala profesorală vor fi reabilite. Se va reabilita și întregul acoperiș. Se va extinde școala cu o sală sportivă adecvată, cu grupuri sanitare și vestiare cu respectarea normelor de sănătate și igienă publică, precum și normele de protecție și siguranță la incendiu. Se va asigura și accesul pentru persoane cu dizabilități prin rampe cu pantă corespunzătoare”, se menționează în Caietul de sarcini al licitației.

Conform aceleiași surse, școala va deservi un număr maxim de 100 de elevi, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 februarie 2022, iar termenul de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora.

”Activitatea educațională din comuna Ațintiș se desfășoara la nivelul grădinițelor și școlilor administrate de comună. Prin proiectul de față se va îmbunătăți formarea educaționala a copiilor. Obiectivul investiției este îmbunătățirea condițiilor spațiilor în care se desfășoara activitatea didactică și respectarea normelor de sănătate și igienă publică, precum și normele de protecție și siguranță la incendiu”, se mai precizează în document.

În ceea ce privește dotarea școlii, acest obiectiv va face obiectul unei alte achiziții publice.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE