Prima prelevare de organe din anul 2022 la Spitalul de Urgență Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 449 Vizualizări

Prima prelevare de organe din anul 2022 la Spitalul de Urgență Târgu Mureș

În cursul nopţii trecute, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, a anunțat joi, 3 februarie, Biroul de presă al spitalului.

Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, internat în Secţia Clinică ATI în urma unui accident vascular cerebral. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente, fiind una dintre cele mai dificile misiuni de prelevare, deoarece a fost un pacient instabil, precum şi ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de toate măsurile de protecţie împotriva SARS-CoV2. Prelevarea de organe realizată în cursul nopţii trecute este prima din anul 2022, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași informări, în cursul anului 2021 în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au avut loc şapte prelevări de organe.

(A.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE