O femeie pompier, o femeie puternică. Despre meserie Interviu
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 873 Vizualizări

O femeie pompier, o femeie puternică. Despre meserie

Cristina Ioana Sămărghițan este o tânără târgumureșeancă în vârsta de 29 de ani care a ales calea meseriei de pompier. A absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității ,,Petru Maior”, iar în prezent este încadrată ca subofițer tehnic principal la departamentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Horea” al județului Mureș.

„A fi femeie militar este un privilegiu”

Deși formată academic în domeniul comunicării și relațiilor publice, instinctul și dragostea față de oameni au călăuzit-o spre domeniul salvatorilor, unde și-a găsit cu ușurință locul în terenul unei meserii dedicate forței masculine. Determinarea, disciplina, tăria de caracter și iubirea față de țară au fost criteriile în baza cărora a ales profesia de pompier, și după cum spune, nu a fost o alegere întâmplătoare.

„A fost o alegere dictată de caracterul meu puternic, disciplina și dragostea pentru țară. Atât timp cât faci ceea ce îți place, fiecare zi îți aduce bucurie și satisfacție. Această meserie, prin noutatea și gravitatea ei, m-a ajutat să văd altfel viața și să apreciez mult mai mult munca aceasta. Aș alege oricând același drum. Pentru mine, fiecare zi e o provocare și chiar dacă este o unitate militară cu un număr majoritar de bărbați, m-am simțit apreciată și respectată încă de la început. Pot spune că au fost momente în care am avut sentimentul că a fi femeie militar este un privilegiu și am transpus deseori acest aspect într-un motiv de a-mi îmbunătăți continuu calitățile profesionale și de a-mi depăși limitele”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Cristina Sămărghițan.

O meserie cu două ramuri de activitate. Ce înseamnă pompier salvator sau doar pompier? Aceasta a fost una dintre întrebările la care am dorit un răspuns iar Cristina a răspuns cu promptitudine, explicând că „a fi pompier salvator înseamnă a fi apărător al țării și al valorilor acestora, contribuind la siguranța și liniștea cetățenilor. Deși sunt de puțin timp în inspectorat am descoperit că pompierii sunt oamenii care știu când pleacă la serviciu dar nu știu când se întorc, dar dacă îți place ceea ce faci ce poate fi mai de preț decât admirația oamenilor și acel “mulțumesc” pe care ți-l spun din suflet”.

Uniforma militară reprezintă o onoare și o mândrie pentru Cristina, un simbol al dăruirii față de țara ei, România. O poartă cu mult drag și se mândrește cu ea. Să împrăștii fericire înseamnă să fii împlinit, după cum ne povestește tânăra pompieriță: „Momentul când am ajuns la pompieri îl pun pe seama faptului că “nimic nu este întâmplător”. Pot spune că este un vis împlinit atâta timp cât sunt fericită și citesc fericirea în ochii aproapelui meu, fetița mea de 4 anișori”. 

„Aveți încredere în noi!”

Există meserii în care femeile pot considera ca „nu au loc”, însă Cristina este exemplul care dovedește că poți să faci orice atunci când din sufletul tău se transmite visceral dorința înfăptuirii. În acest sens am rugat-o să transmită un gând acelor fete care își caută curajul să pornească pe același drum. „Eu le doresc tuturor fetelor mult succes și ambiție, indiferent de greutățile care apar pe parcurs, să nu se dea bătute. Viața într-o structură militară îți poate schimba caracterul făcându-te o femeie puternică”.

Un exemplu de determinare, respect față de patrie și uniformă, dragoste față de aproape, Cristina Sămărghițan este unul dintre acei oameni care  sunt la dispoziția oamenilor în nevoie în fiecare zi, îndemnându-i pe cetățenii să aibă încredere în pompieri, și îi asigură că vor interveni prompt ori de câte ori va fi nevoie pentru salvarea oamenilor, a bunurilor și a mediului înconjurător.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE