Mureșean expropriat ”pe hârtie” pentru Centura Târgu Mureșului, obligat să-și achite impozitele pentru terenul nefolosit de 6 ani Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8854 Vizualizări

Mureșean expropriat ”pe hârtie” pentru Centura Târgu Mureșului, obligat să-și achite impozitele pentru terenul nefolosit de 6 ani

Csép Éva-Andrea, deputat UDMR de Mureș, a adresat recent, în data de 9 februarie 2022, o întrebare către Sorin Mihai Grindeanu, ministrul Transporturilor din România. Practic, vicepreședintele Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților a reluat o întrebare adresată ministrului Transporturilor în data de 30 iunie 2021 la care nu a primit niciun răspuns, care are ca obiect stadiul procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere a lucrării de utilitate publică ”Varianta ocolitoare a orașului Târgu Mureș pe DN 13 și DN 15.”

În documentul adresat ministrului Sorin Mihai Grindeanu, deputatul Csép Éva-Andrea aduce la cunoștință cazul unui mureșean, F.A., care s-a adresat deputatului UDMR de Mureș prin intermediul unei audiențe. Acesta este coproprietarul unui teren în suprafață totală de 5.892 de metri pătrați, din care a fost expropriată o suprafață de 1.736 de metri pătrați.

”La punctul 322 din Anexa nr. 2 a Hotărârii nr. 378 din 12 iunie 2013 este înscrisă suprafața expropriată, precum și valoarea de despăgubire în cuantum de 243.074,71 lei. La data de 23 aprilie 2015 pentru suprapunerea imobilului cu coridorul de expropriere a fost atribuit numărul cadastral 135103, fiind notat în Cartea Funciară nr. 135103 Târgu Mureș, atașat prezentei. Din discuțiile purtate cu domnul F.A. a reieșit că nu a primit nicio înștiințare, nicio notificare sau orice alt document cu privire la procedura de despăgubire, deși suprafața de teren nu mai poate fi folosită de proprietar din cauza lucrărilor efectuate. În concluzie, despăgubirea stabilită nu a fost achitată, terenul nu mai poate fi folosit, dar totuși taxele și impozitele aferente imobilului sunt suportate de către acesta”, a dezvăluit deputatul Csép Éva-Andrea, care a solicitat răspuns în scris.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE