Ajutor de 5,9 milioane de lei pentru Aeroportul ”Transilvania” Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 598 Vizualizări

Ajutor de 5,9 milioane de lei pentru Aeroportul ”Transilvania”

Prin Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru susținerea activității aeroporturilor regionale pentru care consilile județene au calitatea de autoritate publică tutelară, votată luni, 14 februarie, în Senat (Legea nr. 2/2022), ca urmare a reducerii traficului aerian oprit aproape complet în toată Uniunea Europeană, inclusiv în România, din cauza măsurilor aplicate în vederea diminuării impactului tipului de risc, materializate prin restricții de zbor și de trecere a frontierei se stabilesc o serie de măsuri de sprijinire a bugetelor locale ale județelor în vederea susținerii activității aeroporturilor regionale cu un trafic situat sub 200.000 de pasageri/an, a anunțat luni, 14 februarie, prin intermediul unui comunicat făcut public pe pagina sa de Facebook, prof. dr. Leonard Azamfirei, senator PSD de Mureș.

”Pentru aeroporturile regionale care beneficiază de ajutor de stat, potrivit prezentului articol, bugetul maxim este de 41.494 mii lei. Finanțarea se asigură de la bugetul de stat din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru echilibrarea bugetelor locale ale județelor, potrivit Legii bugetului de stat pe anul 2021 nr. 15/2021, cu modificările și completările ulterioare”, a precizat prof. dr. Leonard Azamfirei.

Totodată, senatorul social-democrat a mai arătat că ”în acest context legislativ, Regia autonomă Aeroportul ”Transilvania” Târgu Mureș va primi un ajutor în valoare de 5.984.000 lei.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE