Simpozion național despre istorie Altele
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 743 Vizualizări

Simpozion național despre istorie

Inspectoratul Școlar Județean Mureş (ISJ) și Casa Corpului Didactic (CCD)  Mureş, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Șincai” din Târgu Mureş și Institutul de Cercetări Teatrale și Multimedia din Târgu Mureș, organizează Simpozionul național „Istoria ca lectură a trecutului: metode și cunoaștere”. Evenimentul este organizat de prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, director Institutul de Cercetări Socio-Umane “Gheorghe Șincai”, dr. Novak Csaba Zoltan, director Institutul de Cercetări Teatrale și Multimedia din Târgu Mureș, prof. Fodor Alexandru Iosif, director CCD Mureș, Prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan, inspector școlar generalISJ Mureș și profesor dr. Antoniu Berar, inspector de istorie ISJ Mureș.

Simpozionul va cuprinde mai multe secțiuni, iar lucrările vor fi în concordanță cu diferite teme, respectiv Ideologii și regimuri politice, Viața cotidiană în epocile modernă și contemporană, Cultura și arta, Istoria reflectată în cinematografie, Învățământul în diferite perioade istorice. Participanții vor primi diplome de participare iar licrările cele mai bune vor fi publicate în revista electronică a ISSN A Casei Corpului Didactic Mureș.

Manifestarea va avea loc în format on-line, în data de 24 martie 2022, începând cu ora 13.00 şi se adresează profesorilor de istorie din județul Mureş și din țară. Înscrierea la simpozion se va face până în data de 14 martie 2022, prin completarea unui formular disponibil la următorul link: https://forms.gle/hysA8DNG4oAJ4cYC6. Cunoașterea istoriei, prin raportarea la trecut, le permite tinerilor să înțeleagă evoluția evenimentelor sociale, economice și politice ale unei națiuni  și să evalueze lucrurile care se petrec în prezent cu mai multă obiectivitate, putând anticipa consecințele acestora.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE