INTERVIU. Alianța Pentru Patrie prinde contur în județul Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1093 Vizualizări

INTERVIU. Alianța Pentru Patrie prinde contur în județul Mureș

Înființată în luna septembrie 2021 de Codrin Ștefănescu, fost secretar general adjunct al Partidului Social Democrat, Alianța Pentru Patrie începe să prindă contur și în județul Mureș. Recent, conducerea națională a formațiunii politice care se bucură și de susținerea fostului lider al social-democraților din România, Liviu Dragnea, a numit un președinte interimar la cârma filialei din județul Mureș, în persoana lui Cosmin Potor, un antreprenor în vârstă de 44 de ani care își dorește, așa cum numeroși alți concetățeni își doresc, o Românie în care românii să trăiască în siguranță și în bunăstare.

Reporter: Vă rog să vă prezentați, pe scurt, cititorilor Zi de Zi.

Cosmin Potor: Am 44 ani și m-am născut în Miercurea Ciuc. Din anul 1998 fac parte din marea familie a mureșenilor cu reședinta în Târgu Mureș. De profesie sunt economist, licențiat în Marketing. După terminarea facultății am lucrat în domeniul bancar ocupând diferite funcții, iar momentan sunt antreprenor. Provin dintr-o familie cu origini mureșene din comuna Cucerdea și Lunca Bradului, familie ce a fost implicată activ în politică, afinitate pe care am moștenit-o dar care m-a inspirat și m-a determinat și pe mine să am o viața politică activă. Sunt descendent al lui Cadar Andrei, cel ce a fost delegat titular al Cercului Electoral Reghin la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1918, fapt de care sunt tare mândru că familia mea a pus umărul la o acțiune politică de o așa mare anvergură. În perioada 2007-2009 am făcut parte din Biroul Permanent PSD al municipiului Târgu Mureș. În 2010, în urma unor neregăsiri în implementarea platformei politice de atunci a partidului m-am retras din viața politică. Am revenit în anul 2019 sprijinind o formațiune ce își dorea promovarea valorilor naționaliste. La apariția Partidului Alianța pentru Patrie, urmărind platforma partidului și dorința acestuia de a fi aproape de popor, am decis să fac acest pas și să mă îndrept spre această formațiune politică deoarece sunt un patriot, îmi iubesc țara și cred într-o Românie suverană! În urma aderării mele la această formațiune, am fost împuternicit de către conducerea centrală a partidului în funcția de președinte interimar, pentru a începe demersurile de înființare a organizației județene Mureș, pentru a organiza și coordona activitatea politică, pentru a începe demersurile statutare de înființare de organizații în municipii, orașe și comune la nivel de județ. Apreciez cu recunoștință validarea valorii mele politice de către conducerea partidului.

Rep.: Care este situația actuală de la nivelul județului Mures în ceea ce priveste activitatea filialei Alianța Pentru Patrie?

C.P.: Alianța Pentru Patrie a debutat de relativ puțin timp pe scena politică națională și implicit pe cea județeană. Suntem în plin proces de constituire a organizațiilor locale în județ. Un lucru care mă bucură este atitudinea pozitivă la mesajele și obiectivele noastre și faptul că o serie de persoane cu rezultate recunoscute în viața profesională, multă populație a decis să ni se alăture. Acesta este un lucru încurajator care ne spune că țara avea nevoie de o nouă formațiune politică cu această nouă viziune și abnegare față de popor.

Rep.: Prezentați vă rog conducerea interimară a filialei Alianța Pentru Patrie Mureș.

C.P.: Conducerea partidului este asigurată în acest moment prin intermediul meu și a colegilor mei: Șipoș Adrian – secretar, Bumb Dorina, Novacean Alin, Răduț Maria Monica – vicepresedinți, și alți membri.

Rep.: E corect spus despre Alianța Pentru Patrie ca fiind ”partidul lui Dragnea”? Ce rol joacă fostul lider al PSD în lansarea Alianței Pentru Patrie?

C.P.: Aș vrea să clarific aceast aspect prin menționarea faptului că un partid nu este proprietatea unei persoane. Un partid este o construcție colectivă cu participare benevolă, prin urmare Alianța Pentru Patrie este în aceeași măsură partidul lui Cosmin Potor, Liviu Dragnea sau… Evident că există o anumită expertiză și experiență de care Alianța Pentru Patrie beneficiază din partea domnului Dragnea și că decizia domniei sale de a fi implicat activ în viața partidului, în viitor nu poate decât să ne onoreze. În mod cert, în viitorul nu foarte îndepărtat, opinia publică va face diferența între acțiunile și intențiile pozitive la economiei, măsuri sociale și viața românilor luate pe vremea ”guvernării Dragnea” și care confereau în mare măsura o mai mare siguranță poporului.

Rep.: Vă rog să enumerați principalele obiective pe care le aveți în vedere la nivelul Alianței Pentru Patrie Mureș până în anul 2024.

C.P.: Pe primul loc este poporul, țara noastră și dorim să implementăm măsuri menite să contribuie la o viață frumoasă lipsită de griji a fiecărei persoane. În mod administrativ în primul rând vrem să realizăm o cât mai bună organizare a structurilor partidului la nivelul județului. Ne dorim acoperirea cu organizații atât în mediul urban, cât și în cel rural. Ne dorim organizații în care să cooptam membri de o calitate profesională și morală deosebite. Evident că obiectivul nostru, ca și al oricărui partid, este să obținem rezultate cât mai bune în alegerile europarlamentare, locale si generale din 2024.

Rep.: Într-un recent sondaj de opinie realizat la nivel national, Alianța Pentru Patrie era creditată la 1%. La ce scor țintiți în județul Mureș la alegerile din 2024?

C.P.: Eu cred că măsurătorile de acum sunt prea puțin relevante pentru orizontul 2024. Să nu uităm că în acest moment avem de-a face cu o divizare a opiniei pe teme interne și externe majore. Toate acestea afectează și distorsionează în momentul de față percepția cetățenilor față de partide și politică. Evident, prezența discursului Alianței Pentru Patrie și reflctarea lui în acțiunile întreprinse, alături de viziunea politică concretă implementată, sunt convins că vor duce destul de repede partidul în zona confortabilă care va permite în 2024 prezența în Parlamentul României.

Rep.: Câți membri are în prezent Alianța Pentru Patrie Mureș și care este obiectivul referitor la înființarea de organizații locale noi?

C.P.: În prezent Alianta Pentru Patrie Mureș are peste 420 de membri la nivel județean și am început demersurile de organizare a organizațiilor locale. Așa cum am menționat, la nivelul județului ne dorim acoperirea cu organizații atât în mediul urban, cât și rural.

Rep.: Ce argumente aveți pentru a convinge electoratul că Alianța Pentru Patrie reprezintă cea mai bună opțiune?

C.P.: Cu siguranță fiecare partid reprezintă cea mai bună opțiune pentru simpatizanții săi. În privința Alianței Pentru Patrie sunt convins că măsurile economice luate în trecut, care au asigurat stabilitatea și bunăstarea românilor, orientarea clară spre creșterea independenței economice, a valorificării uriașului potențial uman și economic pe care îl promovăm, sunt argumente concrete în favoarea Alianței Pentru Patrie. Până la urmă, oamenii pot distinge între promisiuni neîmplinite, între discursuri fără fond și nevoile lor reale. Cine dorește o Românie umilă, săracă, bătaie de joc a tuturor, poate vota ca și înainte. Cei care își doresc o Românie puternică si suverană, care să îi apere, care să le ofere bunăstarea, vor alege Alianța Pentru Patrie. Susțin o Românie în care să trăim în siguranță și în bunăstare!

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE