VIDEO, FOTO: Valentine’s Day, pe acordurile muzicii Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 369 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Valentine’s Day, pe acordurile muzicii

Primăria municipiului Reghin a marcat sărbătoarea iubirii, Valentine’s Day, printr-un spectacol găzduit luni, 14 februarie de Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”. Seara a fost animată de artiști a căror prestanță s-a ridicat la nivelul simbolisticii zilei de 14 Februarie, dragostea pentru muzică, pentru frumos caracterizând întreg programul artistic.

Primii, mai exact primele care au urcat pe scenă au fost Bartha Ilka-vioara I, Szabo Szidonia-vioara II, Anamaria Cocoara -viola și Irina Caraghiaur -violoncel, componentele Cvartetului ArteMiss, cu un prim set de compoziții semnate Franz Lehár – Lippen schweigen, Harry Warren -That’s Amore,  Astor Piazzolla – Libertango  și Carlos Gardel – Por Una Cabeza”.

Cvartetul ArteMiss

A urmat tânărul și talentatul solist târgumureșean Radu Rad, care a interpretat piesele ”Mascagni” semnată Andrea Boceli, și ”Fly me to the Moon”, Frank Sinatra, intercalate de intepretarea piesei ”The Power of Love” (varianta Éva Kiss) de către solista reghineană Anca Branea.

Radu Rad

Muzica Cvartetului ArteMiss și-a făcut din nou simțită prezența cu noi compoziții de excepție, Theme from New York, John Eander, Imagine – John Lennon și Nothing Else Matters – Metallica.

Anca Branea a revenit pe scenă cu un remember Laura Stoica, piesa ”Mai frumoasă”, urmat de Radu Rad cu o nouă piesă Andrea Boceli, ”Quizas”.

Anca Branea

Al treilea moment semnat Cvartetul ArteMiss a cuprins alte piese memorabile, La Vie en Rose- Luis Guglielmi, Stand by Me – Ben E. King, Romeo and Juliet- Nino Rota și You Raise me Up – Rolf Lovland.

Un moment aplaudat la scenă deschisă a reprezentat recitalul susținut de artista reghineană Andreea Morariu care a încântat publicul cu piesele Je T’aime- Lara Fabian și De Ginete-  Elliei Kokkinou.

Andreea Morariu

Finalul a revenit Cvartetului ArteMiss care a interpretat două compoziții celebre, Besame Mucho –  Consuelo V. Torres și O sole mio – Eduardo di Capua.

Debut scenic pentru tânăra Karola în vârstă de 5 ani

Nu trebuie omis minirecitalul susținut de foarte tânăra Karola în vârstă de doar 5 ani, precum și momentele de pozie semnate de Iulian Praja, prezentatorul spectacolului de luni seara dedicat dragostei de la Casa de Cultură Municipală ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

Invitație în orașul cu iubire

Un moment de intercțiune cu publicul a fost pe versurile semnate Florentina Mitrică în care prezentatorul Iulian Praja a invitat publicul la o  mică călătorie interactivă ”În orașul cu iubire””, audiența având de făcut un singur și frumos lucru, să rostească minunatul ”Te iubesc” de la finele fiecărei strofe.

Iulian Prraja, prezentatorul spectacolului

”În oraşul cu iubire, locuiesc tot mai puţini,
Drumul către fericire, din păcate, nu-l mai ştim…
E aşa frumos aici, ca-ntr-o lume de poveşt! i
Tot ce trebuie să faci este doar ca să iubeşti!

În oraşul cu iubire, oamenii mereu zâmbesc,
De atâta fericire, ochii lor, toţi strălucesc.
Politeţea e firească, iar atunci când se-ntâlnesc
Nu se spune „bună ziua”, ci se spune „te iubesc!”

În oraşul cu iubire nu există cerşetori,
Toată lumea dăruieşte doar emoţii şi fiori!
Florile sunt mai frumoase, frunzele în pomi dansează,
Nopţile sunt în lumină, inimile radiază…

În oraşul cu iubire, oamenii nu merg, plutesc,
Le-au crescut pe spate aripi, tot spunându-şi „te iubesc!”
Nu există sărăcie, sunt avuţi şi fericiţi,
Cea mai mare bogaţie-i că iubesc şi sunt iubiţi…

În oraşul cu iubire, nu există umilinţă
Oamenii nu ştiu să plângă, nu există suferinţă
Trupurile-s sănătoase, ele nu îmbătrânesc,
Vitamina e iubirea şi pastila „te iubesc!”

În oraşul cu iubire, oameni-s nemuritori
Nu există cimitire, când iubesti n-ai cum să mori!
Cine vrea eternitate, cine vrea ca să trăiască
Poate să se mute-aici, doar să ştie să iubească!”

Ca o concluzie, seara de luni de la casa Municipală de Cultură ”Dr. Eugen Nicoară” a fost una dedicată dragostei pentru frumos, pe acordurile muzicii , fie că vorbim de Astor Piazzolla, Frank Sinatra, Andreea Bocelli, Lara Fabian, fie că vorbim de magia filmului, ”New York, New York” (Martin Scorsese)  sau ”Romeo and Juliet” (Franco Zefirelli) și terminând cu sonorități marca John Lennon sau Metallica. Un meniu frumos, cu gust, dar mai ales cu dragoste ales de organizatori pentru publicul reghinean.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE