Copiii cu tulburări de spectru autist, acces la servicii de terapie de calitate la costuri reduse! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 310 Vizualizări

Copiii cu tulburări de spectru autist, acces la servicii de terapie de calitate la costuri reduse!

La inițiativa Partidului Social Democrat, Parlamentul României a adoptat joi, 17 februarie, în unanimitate, o lege extrem de importantă pentru copiii din România diagnosticați cu tulburări de spectru autist (TSA), care va contribui la facilitarea accesului acestora la servicii de terapie de calitate, la costuri semnificativ reduce, a anunțat, în aceeași zi, Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș.

”Conform statisticilor, unul din 68 de copii suferă de TSA, în anul 2019 fiind diagnosticate 15.537 de persoane cu această condiție. Pentru că serviciile medicale oferite de statul român sunt disproporționate comparativ cu nevoia actuală de terapie specializată, era momentul să le fie recunoscut din punct de vedere legal statutul celor peste 500 de centre de terapie care furnizează servicii de sănătate profesionalizate, conexe actului medical. Astfel, centrele de terapie vor putea accesa resurse care vor permite accesul cât mai multor copii la servicii de calitate la costuri semnificativ reduse și vor putea contribui mai ușor la „vindecarea” durerii unui număr cât mai mare de familii din România, greu încercate de provocarea de a-și recupera copiii”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul Dumitrița Gliga, totodată președinte interimar al PSD Mureș.

Potrivit deputatului social-democrat, Camera Deputaților a fost decizională, iar proiectul de lege urmează să fie transmis pentru promulgare către Klaus Iohannis, președintele României.

(A.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE