Home / Învățăământ / ”Zilele Iubirii la Blaga”

”Zilele Iubirii la Blaga”

Distribuie

Luni, 14 februarie, a debutat la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin seria de manifestări reunite sub genericul ”Zilele Iubirii la Blaga”, prilej pentru comunitatea Blaga să celebreze minunatul sentiment al iubirii grație unor activități precum ”Blaga își deschide sufletul” – mesaje de dragoste/apreciere, ”Unu” altfel – poartă roșu/roz în numele iubirii, ”Kiss Cam” – creează o amintire alături de persoana dragă cu ”kiss cam”, ”Unu” altfel – iubește românește, și ”Blind date with a book” – împrumută o carte pe nevăzute.

Întreaga comunitate Blaga, începând de la conducerea liceului, profesori, elevii, cu toții s-au declarat încântați de modul inedit de a celebra iubirea.

Prof. Cristina Drescan

”Zilele Iubirii la Blaga” au debutat luni, 14 februarie, de Ziua Sfântului Valentin, cu o serie de activităţi educaţionale atractive organizate de Catedra de limbi moderne, Consiliul elevilor și Biblioteca Școlii. În primul rând, la prima oră, la cele două intrări în școală, elevii și profesorii liceului au fost întâmpinaţi de cete de îngerași care împărţeau bomboane și mesaje pozitive, mai precis citate celebre legate de dragoste, prietenie și omenie. La orele de limbi străine, elevii au participat la activităţi tematice variate, de la discuţii și dezbateri, jocuri didactice până la concursuri folosind tehnologia digitală din dotare. În pauze, elevii și cadrele didactice s-au putut fotografia la Kiss Cam. S-a văzut încă o dată că suntem o comunitate căreia îi pasă de starea de bine a fiecărei persoane și care se implică cu drag și multă energie în viaţa școlii. ”Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul; că cel care iubește pe aproapele a împlinit legea”, a precizat Cristina Drescan, profesoară de limba engleză.

„Poate facem “să se nască o lume nouă!”

“Rostul iubirii. Natura este stăpânită de criteriul delimitărilor. Numai în iubire ea caută confuzia. Căci rostul iubirii este să restabilească pentru o clipă haosul iniţial din care să se nască o lume nouă”, spunea părintele spiritual al școlii noasttre, poetul și filozoful Lucian Blaga. În acest context, ”Zilele Iubirii la Blaga” încearcă să restabilească un pic haosul pe care îl trăim cu toţii. Toate activităţile desfășurate au pus accent pe importanţa conștientizării prieteniei, iubirii, ajutorului necondiţionat, respectului pentru fiecare dintre noi. Catedra de limbi moderne a adus un pic de culoare, implicând elevii în activităţi ce s-a desfășurat pe parcursul zilei de 14 februarie 2022. Am început săptămâna frumos! Poate facem “să se nască o lume nouă!”, a subliniat prof. Dumitrache Andreea, directorul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin.

Destăinuirea sentimentelor și exprimarea recunoștinței față de cei dragi

„Activitățile organizate în fiecare an, în data de 14 februarie, au devenit o tradiție atât pentru noi, elevii, cât și pentru domnii profesori. Voluntarii liceului au reușit să implementeze și anul acesta un nou proiect desfășurat cu ocazia zilei de Valentine’s Day. Scopul activităților organizate sub egida “Zilele Iubirii la Blaga” e acela de a ușura destăinuirea sentimentelor și exprimarea recunoștinței față de cei dragi.  Prin acest demers, interesul elevilor față de activitățile extrașcolare organizate a crescut enorm, ajutându-i astfel în dezvoltarea personală” –   Najjar Amira, preşedintele Consiliului Elevilor din cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”

Modalitate de a promova cărțile din colecția bibliotecii

„În cadrul Zilelor Iubirii la Blaga, biblioteca liceului a propus o întâlnire pe nevăzute (un ”blind date ”) cu … o carte. De data aceasta însă, nu cititorul alege o carte, ci cartea alege cititorul. Astfel, el va fi  influențat doar de câteva indicii sugestive, și nu de o copertă interesantă sau un titlu neobișnuit. Prin acest proiect doresc să îi fac pe elevi să citească și altceva față de ceea ce preferă de obicei. Pe de altă parte, proiectul reprezintă o altă modalitate de a promova cărțile din colecția bibliotecii liceului și de a încuraja lectura”- Sanda Simon, bibliotecar în cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga

Deschidere spre noi oportunități

„Valentine’s day este o sărbătoare pe care liceul nostru a găzduit-o cu mult drag. Prin “Zilele iubirii la Blaga” toți elevii și profesorii liceului și-au exprimat iubirea, iar elevii liceului au îndrăgit activitățile organizate in cadrul proiectului. Am participat ca voluntar la aceste activități, care m-au ajutat să-mi descopăr multe abilități pe care nu știam ca le am, și m-au făcut să fiu mult mai deschisă la noi oportunități – Daria Marian, elevă în clasa XI-a D

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Investiție Socot la Târgu Mureș

Distribuie SC Socot SA Târgu Mureș, titulara proiectului „Hală de producție și anexe”, anunță publicul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.