Mara Togănel, implicare în lupta anti-drog Social
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 231 Vizualizări

Mara Togănel, implicare în lupta anti-drog

În luna februarie a anului 2022, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Mureş , cu sprijinul cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „dr. Bernády György” Târgu Mureș, au finalizat implementarea proiectului “Necenzurat”, dezvoltat de Agenția Națională Antidrog la nivel naţional.

„În acest sens, psihologul școlar, împreună cu profesorii diriginți participanți în cadrul proiectului, au desfășurat activitățile adresate elevilor din unitatea școlară mai sus menționată. Pentru implementarea în continuare a proiectului în cadrul acestei şcoli, specialiștii CPECA Mureș au oferit consiliere cadrelor didactice în legătură cu temele care vor fi abordate în continuare de către profesorii diriginți”, informează pagina web a Agenției Naționale Antidrog, http://ana.gov.ro

Potrivit sursei citate, prin implementarea, la nivel naţional, a proiectului “Necenzurat”, Agenția Națională Antidrog îşi propune formarea în rândul elevilor participanți, a unor abilităţi de viaţă necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi droguri.

Vizita prefectului

În acest context, Mara Togănel, prefectul județului Mureș a vizitat elevii școlii participante, și „i-a provocat pe liceenii mureșeni la un exercițiu de sinceritate”. 

„Mulți dintre cei prezenți au răspuns afirmativ atunci când i-am întrebat dacă cunosc persoane care consumă droguri. În același timp, am văzut doar câteva mâini ridicate, doar 5-10%, atunci când am întrebat câți dintre ei apelează la părinți pentru a discuta despre riscurile dependenței de droguri, alcool sau fumat”, a transmis Mara Togănel pe pagina personală de Facebook, după desfășurarea evenimentului.

Mara Togănel încurajează părinții, cadrele didactice, autoritățile și pe cei ce dețin înțelepciunea și răbdarea câștigată odată cu vârsta, să fie alături de tinerii care pot pica ușor în lumea iluzorie a drogurilor.

„Aceste două răspunsuri, alături de studiile derulate de Agenția Națională Antidrog, trebuie să ne responsabilizeze pe noi, autorități și cadre didactice, în a suplini rolul de îndrumători ai tinerilor într-o perioadă a vieții lor plină de tentații și provocări. Este necesar să fim alături de ei, deschiși și fără gândul de a-i condamna. Lupta împotriva consumului de droguri se dă pe teritoriul tinerilor, având discuții pe tonul specific vârstei lor, cu argumente pe care ei să le înțeleagă și să le accepte”, a mai adăugat prefectul județului Mureș.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE