”Zâmbet de heruvim”, de Liliana Moldovan Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

”Zâmbet de heruvim”, de Liliana Moldovan

Liliana Moldovan, șef-birou în cadrul Bibliotecii Județene Mureș și secretar al Ligii Scriitorilor Români, Filiala Mureș, a primit de ziua de naștere, sărbătorită luni, 7 februarie, un frumos cadou, poate cel  mai drag, vestea apariției noului volum de poezii intitulat ”Zâmbet de heruvim”, apărut la Editura Ecou Transilvan din Cluj-Napoca.

Liliana Moldovan a descoperit poezia și arta cuvântului scris în primii ani ai școlii, apoi s-a orientat spre domeniul filosofiei urmând cursurile Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. În anul 1996 a obţinut un masterat în Filosofia Umanului apoi a urmat o specializare postuniversitară în managementul de bibliotecă. După terminarea studiilor s-a angajat la Biblioteca Judeţeană Mureș și a devenit, rând pe rând, bibliotecar, șef-serviciu și, pentru o perioadă de 9 luni, director interimar. Este membră în Liga Scriitorilor Români Filiala Arad (2015) și apoi Filiala Mureș (2016 – până azi), membră în Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (2021), iar în acest an a luat Premiul Ligii Scriitorilor din România pentru „Orizonturi mureșene”. Vol. 3: Serenade literare (2021).

 Poezie profundă și distinctă

Despre cel mai nou volum de poezii semnat Liliana Moldovan vorbesc doi colegii de breaslă, scriitorii Baki Ymeri și dr. Victor Constantin Măruțoiu, în prefața, respectiv postfața volumului ”Zâmbet de heruvim.”

„Poeziile din acest volum se remarcă prin reflecție profundă, perpetuu polemică, de situare în lume, ca și în universul ei interior. Autoarea ne oferă poeme de o calitate excepțională. Poezia ei este deschidere către frumos, profunzime, noutate și divinitate. Liliana Moldovan nu este poeta uimirii, ci poeta fericirii, un dar divin cu zâmbet de heruvim”, a arătat Baki Ymeri, membru al Uniunii Scriitorilor din România, în prefața volumului Zâmbet de heruvim.

„Prin acest volum, ”Zâmbet de heruvim”, scriitoarea Liliana Moldovan ne deschide o lume angelică a fericirii care ne va aștepta dincolo de această Pandemie și ne va duce într-o lume spirituală a iubirii depline”, a menționat dr. Victor Constantin Măruțoiu.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE