Ateliere de creație la Muzeul Etnografic ”Anton Badea” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 339 Vizualizări

Ateliere de creație la Muzeul Etnografic ”Anton Badea”

Cu ocazia sărbătorilor de celebrare a primăverii, Municipiul Reghin și Muzeul Etnografic ”Anton Badea” vor organiza în zilele de 24 februarie și 1 martie 2022 mai multe ateliere de creație. La activități vor participa creatoarele populare Anna Farkas și Olimpia Dan.

„Atelierele se vor desfășura atât în limba română cât și maghiară, iar participanții  vor putea dobândi cunoștințe despre broderia tradițională românească/maghiară, despre simbolurile întâlnite în arta populară și vor fi îndrumați în însușirea unor abilități practice. Activitățile vizează o inițiere în arta cusutului /a broderiei tradiționale românești/maghiare și au ca scop înțelegerea semnificației unor sărbători, cunoașterea unor obiceiuri și tradiții locale și deprinderea unor practici asociate acestora”, a precizat a precizat Roxana Man, manager Muzeul Etnografic ”Anton Badea” din Reghin.

„Dragobete este în tradiția populară o sărbătoare legată de ritmurile naturii, de renașterea, înflorirea primelor flori de primăvară și apariția iubirii. Această zi era întâmpinată cu bucurie și obiceiuri menite să apere oamenii de influențele rele și să atragă norocul, sănătatea, iubirea, vulnerabile la orice început.Respectând tradiția, ne aliniem cu viața și încercăm să atragem norocul, bunul mers al lucrurilor cu toți cei care înțeleg și prețuiesc legătura cu natura și apropierea de înțelepciunea populară cuprinsă în mit, printr-un atelier de povești și cusături românești” –  Roxana Man

(A.Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE