Home / Cultură / Cloașterf – Saschiz, gazda taberei artistice „Legături”

Cloașterf – Saschiz, gazda taberei artistice „Legături”

Distribuie

Daniel Pop, coregraf internațional și pedagog de dans contemporan împreună cu Florentina Calugar, pilierul cultural din Saschiz, gazda Camping-ului Zori organizează tabăra artistică „Legături” în luna lui Gustar, în perioada 8 – 13 august 2022, unde vor putea participa maxim 20 de persoane. Activitățile vor fi desfășurate în Campingul Zori, locație amenajată în curtea unei vechi case parohiale săseşti din satul Cloaşterf, comuna Saschiz, un sătuc la doar 2 kilometri de DN13/E60, conectat la Via Transilvanica și la traseul de biciclete care leagă satele săseşti din zona Sighişoara – Târnava Mare, în Colinele Transilvaniei.

Descoperire a sinelui prin conexiunea cu natura

Ideea acestui proiect a pornit dintr-o discuție pe care Daniel Pop a purtat-o cu prietena și colega lui, Ștefana Roman, în care coregraful și-a exprimat dorința de a desăvârși prin acest concept, o tabără artistică „accesibilă tuturor cu vârste cuprinse între 12 și 999999 ani”, la Cloașterf, localitate aflată la o aruncătură de băț distanță față de orașul istoric Sighișoara.

Tabăra presupune o săptămână de ateliere, spectacole, expediții artistice cu artiști invitați din România, Franța și Mexic pentru 20 de participanți care vor putea descoperi „legături directe, indirecte, interne sau externe cu, prin și pentru natură, față de propriul său Eu.”

”Această tabără își propune un exercițiu de intergeneraționalitate și transversalitate artistică, accesibilă tuturor pentru a crea noi legături sau pur și simplu pentru a îmbunătății cele existente prin intermediul atelierelor practice și spectacolelor oferite de către artiștii invitați”, a transmis coordonatorul artistic al taberei, Daniel Pop.

Ateliere din diverse domenii ale artelor aplicate

Coordonatorii atelierelor vor fi reprezentați de actrița Simona Măicănescu pentru workshopuri de teatru și arta vorbirii, Nuți și Sorin Dorobanțu, actori și regizori, directorii companiei ‘Teatrul pe roți’, pentru ateliere de construcție – marionete, designerul mexican Eddie Corps în cadrul întâlnirilor specializate pe video experimental și design ecofashion iar Daniel Pop va coordona workshop-uri de dans contemporan, stretching/relaxare și structural body. Data limită de înscriere este 30 iunie 2022. Pentru detalii si înscrieri puteți consulta site-ul oficial al evenimentului.

,,Tabăra artistică ‘Legături’ este o invitație la o călătorie introspectivă alături de un grup de artiști naționali și internaționali cu o vastă experiență în transmiterea artelor aplicate: expresie corporală, modă și design, foto/video, teatrul de animație și arta vorbirii, un alt mod pentru participanți, familii și nu numai, de a petrece timpul liber împreună, într-o formă inteligentă, potențializatoare de emoții, împărtășiri și descoperiri ale propriei individualități în cadrul unui colectiv”, a explicat Daniel Pop, director artistic al companiei „Art12PM”, platformă internațională artistică cu sediul în Paris, Franța.

Pentru detalii suplimentare puteți consulta pagina de facebook a Campin-ului Zori, www.facebook.com/campingzori, https://www.facebook.com/events/1304474006695080?ref=newsfeed.

Mălina MORARU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Lansarea revistei Meridiane culturale

Distribuie Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș anunță lansarea numărului 1/2024 al …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.