Recensământ la Târgu Mureș: Sprijin specializat și în etapa autorecenzării Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 453 Vizualizări

Recensământ la Târgu Mureș: Sprijin specializat și în etapa autorecenzării

Recensământul, propriu-zis din România, se va desfășura în intervalul martie-iulie 2022. Față de celelalte recenzări, cea mai importantă schimbare este că, anul acesta populația are posibilitatea de a se recenseza, online, în prima parte a acestui proces. Pentru autorecenzare va trebui să vă înregistrați pe site-ul oficial al recensământului, după care chestionarul va fi disponibil prin link-ul transmis online în cășuța poștală personală a fiecărui solicitant (e-mail personal).

În faza de autorecensământ  autoritățile locale vor avea posibilitatea de a amenaja puncte de autorecenzare, în care oricine poate intra pentru a completa chestionarul, tot online, însă beneficiind de sprijin specializat din partea recenzorilor. Aceasta este o opțiune bună pentru cei care nu au instrumentele necesare sau se descurcă mai greu accesând mediul online. La Târgu Mureş vor fi 14 puncte de autorecenzare. Această primă etapă va avea loc în perioada 14 martie – 15 mai 2022.

Avantajul autocompletării este că putem răspunde oricând la chestionar, nu e nevoie să permitem nimănui accesul în propria locuință, putem completa datele în ritmul nostru datele personale și putem fi siguri că ceea ce am introdus va fi inclus în chestionar. Dacă dorim să completam chestionarul în limba maternă, aceasta este o metoda sigură, așa ca nu vom fi în situația în care să întâmpinăm dificultăți de comunicare.

În a doua fază a recensământului, cei care nu participă la faza de autorecenzare sunt contactați și pot răspunde la chestionar în mod tradițional. A doua etapă, cea tradițională, va avea loc în perioada 16 mai – 17 iulie 2022.

Statul, administrațiile locale, companiile, dar și organizațiile neguvernamentale au nevoie de date exacte pentru a putea implementa dezvoltări eficiente, direcționate și proiecte de succes în beneficiul așezărilor și comunităților noastre. O mare parte din aceste date provin din recensăminte. Recensământul este organizat de Institutul Național de Statistică.

Detalii: www.recensamantromania.ro

(Serviciul Relații Interne și Internaționale, Primăria Târgu Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE