VIDEO: Ramona Rusu, mamă a sute de pisici abandonate Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 1606 Vizualizări

VIDEO: Ramona Rusu, mamă a sute de pisici abandonate

Să o cunoaștem pe cea care se implică, Ramona Rusu. Energia ei este o invitație, o promisiune de cald și bine. O femeie în mâinile căreia și-au găsit odihna de care aveau atâta nevoie, hrană și zile de viață, pisicile abandonate și vreo câțiva căței. Şi ce minunat ar fi ca gestul ei să fie urmat şi de alţii.  

Abandonul animalelor este un fenomen greu de oprit. Lipsa de educație, indolența, legile neaplicate, greșit înțelese, autorități care nu știu gestiona problema, duc la scăparea de sub control a acestei probleme. Sunt țări care nu mai au adăposturi de animale. Le putem ajunge din urmă? Cel puțin, unii încearcă. Un exemplu este Ramona. În grija ei ajung de ani buni pisici sau pui de numai câteva zile. Dorința de a le salva a început să aducă roade în urmă cu 7 ani când a fondat Asociația Life4Cats Rescue. Pentru a se dedica necuvântătoarelor, a renunțat la viața de oraș și s-a retras în satul Bozeni. În acest răstimp a reușit să dea spre adopție 650 de pisici și alți 250 de câini, la început în țară, mai apoi în Germania. Are pisici de toate culorile, de toate vârstele, a avut și puiuți de doar câteva zile, pe care i-a hrănit cu biberonul până s-au putut ridica în picioare. „Sunt aruncați prin tomberoane, în plase, pe unde apucă lumea bună”, ne povestește Ramona. Multe poveşti triste ale pisicuțelor ajung să aibă happy-end datorită ei, care le oferă un mediu în care să trăiască, îi duce la medic, dacă e cazul, pentru diferite tratamente, le schimbă așternutul, mătură, le pune mâncare, schimbă apa să fie proaspătă, zi și noapte e lângă ei, de plecat în concediu nici nu poate fi vorba. Și, face toate acestea sperând că norocul va fi de partea lor şi vor încăpea, în cele din urmă, pe mâna unor oameni cu suflet mare.

Benji bătrânelul

Felinele sunt bine îngrijite, au spațiu suficient și căldură pe timp de iarnă. Dar pentru a le oferi cele necesare, trebuie să existe seriozitate, responsabilitate și un plan de lucru bine pus la punct. Acum are 80 de pisici și 20 de câini. Și, lângă toți aceștia se alătură și Benjamin, un arici bătrân salvat dintr-un incendiu care era să-i pustiască întreaga casă, ne povestește Ramona.

„El e Benji, un arici bătrân, îi lipsesc dinții, a avut și paraziți pulmonari, dar tot nu e bine, va trebui să mergem din nou la doctor”. Chiar dacă uneori se simte obosită, depășită de situație, Ramona dă dovadă de ambiție și se străduiește să realizeze mai multe, chiar dacă în acel moment nu are mijloace sau abilități suficiente pentru aceasta. Poate nu realizăm aceste aspect, dar ea și cei care se preocupă de viața animalelor abandonate, sunt un mare ajutor societății, unul tacit, retras, care nu așteaptă să li se ridice statuie și nici să primească vreo diplomă de participare.

Există în jurul nostru animale care pot fi ajutate. Gândiți-vă mereu că nu e vina lor că au rămas să trăiască pe străzi în geruri cumplite, ploi reci care le udă zile la rând, în arșița verii fără puțină apă… e vina noastră, a celor care nu facem nimic. Și mai e ceva: până când nu iubeşti un animal, o parte a sufletului rămâne adormită. Nu-i păcat?!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE