Prejudicii de un milion de lei la Parcul Industrial Mureș?! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4952 Vizualizări

Prejudicii de un milion de lei la Parcul Industrial Mureș?!

Ovidiu Georgescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, a prezentat joi, 24 februarie, la sfârșitul ședinței ordinare a Consiliului Județean Mureș, la rubrica ”Întrebări, interpelări, răspunsuri, opinii”, o sinteză referitoare la două decizii remise de către Camera de Conturi a Județului Mureș în luna februarie 2022, despre o situație existentă în cadrul Parcului Industrial Mureș.

”În februarie, în acest an, Camera de Conturi a venit cu două decizii, amândouă emise în 10 februarie. Prima decizie a fost de prelungire a termenului pentru realizarea măsurilor dispuse în 2017, deci acum 5 ani. Aceste măsuri se referă la recuperarea prejudiciului creat societății prin pierderi patrimoniale generate de neurmărirea în termenul legal de prescripție a încasării veniturilor cuvenite din taxa de administrare. Sumele datorate în aceste cazuri sunt de 180.982 de euro. Asta este prima decizie. A doua decizie a Camerei de Conturi este de prelungire a termenului pentru realizarea măsurilor dispuse în 2019. Controlul făcut în 2019 se referă la aplicarea măsurilor care să asigure încasarea veniturilor în activitatea de exploatare cu titlu de redevențe. E vorba de niște taxe de administrare, taxe de exploatare cu titlu de redevență. Valoarea celui de-al doilea control este de 53.000 de euro. Deci în total în jur de 250.000 de euro care înseamnă cam un milion de lei. Curtea de Conturi a prelungit posibilitatea de recuperare a acestor bani până în mai anul acesta și nouă, Consiliului Județean, ne revine datoria să urmărim implementarea acestor măsuri pentru a recupera acești bani”, a afirmat Ovidiu Georgescu, care a precizat că demersul său nu este unul politic, ci o informare administrativă.

Consiliul Județean Mureș, acționar majoritar

Potrivit paginii web www.industrial-park.ro, Parcul Industrial Mureș este situat în centrul logistic al României, pe platforma industrială Vidrasău, pe raza oraşului Ungheni, la 15 kilometri distanţă de centrul municipiului Târgu Mureş, și este administrat de către SC Parc Industrial Mureș SA, firmă cu următorii acționari: Consiliul Județean Mureș (92%), Consiliul Local Ungheni (4%), Consiliul Local Luduș (2%), Consiliul Local Sânpaul (2%) și Consiliul Local Iernut (1%).

Conform portalului www.listafirme.ro, SC Parc Industrial Mureș SA are patru administratori, repsectiv Nagy Istvan, Ioan Daniel Călugăr, Dumitru Claudiu Moldovan și Vasile Filimon, și a încheiat exercițiul financiar 2020 cu următorii indicatori: cifră de afaceri de 1,8 milioane de lei, profit net de 1,1 milioane de lei și 10 angajați.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE