Târgu Mureș: Mobilizare pentru refugiații din Ucraina Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 20277 Vizualizări

Târgu Mureș: Mobilizare pentru refugiații din Ucraina

Mai multe persoane din Târgu Mureș au început o campanie de strângere de ajutoare pentru refugiații din Ucraina. Doritorii pot dona alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, produse pentru copii, aparate de încălzit, orice este necesar pentru traiul de zi cu zi al ucrainienilor care și-au părăsit țara de frica războiului. În plus se caută locuri de cazare pentru refugiați și ajutor cu transportul acestora de la graniță la cazare. S-au făcut formulare online pentru cei care oferă cazare și transport și un grup special pe facebook, iar Clubul Presei – The Office găzduiește centrul de colectare pentru ajutoare.

Iată cum sună anunțul:

”Vom pleca în weekend din Târgu Mures către Sighet pentru a ajuta cu ce putem, la fața locului. Ne vom reloca acolo pentru câteva săptămâni. Am postat un anunț pe câteva grupuri unde românii s-au mobilizat și oferă proactiv sprijin, pentru a vedea de ce este nevoie și am centralizat astfel:

· Produse pentru copii: scutece, șervețele umede, mâncare bebeluși, lapte praf, produse de igienă, păturici

· Produse de igienă: șervețele umede, dezinfectant, pastă/perii de dinți, săpun, șampon etc)

· Utile pentru încălzit: termosuri, pături, haine groase, paturi, saci de dormit

· Mâncare: produse neperisabile și apă: conserve, biscuiți/napolitane, gustări de orice fel, cutii cu ceai, butelii mici pt camping pentru încălzit apă/mâncare

· Medicamente de bază

Centru colectare (începând cu vineri 25 februarie, ora 14:00). Vă rugam să aduceți ce puteți astăzi, mâine dimineață merge primul transport încolo și în primele zile nevoile sunt cele mai mari, mai ales pentru că autoritățile nu sunt înca pregătite să primească valul de refugiați.

· Clubul Office Strada Bolyai, Târgu Mureș

· Nr telefon: 0751278035, 0745 220 018

Alte nevoi:

· Locuri de cazare (dacă puteți găzdui refugiați, vă rog să vă înscrieți aici: https://docs.google.com/…/1z9uqcqkPYAK6zmxMylHH…/edit…

· Ajutor transport (dacă vă puteți deplasa pentru transport de la punctele de frontieră la unități de cazare – sunt multe mămici, singure cu copii): https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdPXLIMBS1…/viewform…

Dacă doriți să donați bani (totul 100% transparent, vom face public contul + toate achizițiile) aici:

· Revolut, Ioana-Ștefana Roman, 0745 220 018

· IBAN: RO39 BREL 0005 5127 8182 0100

În acest moment am redirecționat 5.000 RON pe care i-am strâns pentru altă cauză, acesta este soldul de la care pornim. Vor fi nevoi punctuale (transport, cazare ad hoc, etc).

Aceasta este o criză umanitară, acești oameni ca noi au nevoie de ajutorul nostru acum.

Am făcut un grup special pentru asta. Rugămintea este să completați formularele sau să mergeți direct la centrul de colectare (la clubul Office) pentru a face procesul mai eficient.

https://www.facebook.com/groups/279892020891833/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE