Turneul internațional de Teqball de la Lisabona s-a încheiat Sport
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 231 Vizualizări

Turneul internațional de Teqball de la Lisabona s-a încheiat

Conform informațiilor furnizate pe pagina web a Teqball România, www.teqball-romania.ro, s-a încheiat turneul international de Teqball, de la Lisabona, unde, România a fost reprezentată de 11 sportivi, 3 echipe de băieți și 5 echipe mixte.

,,40 de echipe la dublu masculin și 36 de echipe la dublu-mixt au luat startul la etapa de European Teqball Tour, organizată la Lisabona. România a fost reprezentată de 11 sportivi, 3 echipe de băieți și 5 echipe mixte. Cel mai bun rezultat a fost obținut la dublu masculin, de Gyorgydeak – Ilyes (Gobek Od. Secuiesc), locul IV. Aceștia nu au jucat partidele din grupe, fiind calificați direct în faza eliminatorie, alături de alte 3 echipe, cele mai bine clasate în ierarhia mondială. Perechea română a trecut pe rând de Grine/Larit (Algeria) și Bako/Kovacsfi (Ungaria), victorii cu 2-0. În semifinale, au fost învinși de sârbii Marojevic/Mitro, o reeditare a ultimei finale mondiale și au pierdut și finala mică, în fața francezilor Grondin/Rabeux”, au precizat reprezentanții Teqball România.

,,Celelalte 2 perechi din România au reușit calificarea din grupe, dar au pierdut în prima fază eliminatorie. Szilagyi/Kristaly (Transilvania Tîrgu-Mureș): 0-2 cu Kuvoby/Novotny (Rep. Cehă și 2-0 cu Bento/Rodrigues (Portugalia), în grupe și 0-2 cu Forgacs/Szegedi (Ungaria) în 16-imi. Macarie/Sabău (Luceafărul Jidvei): 0-2 cu Katz/Velkey (Ungaria) și 2-0 cu Arlauskas/Makutunovicius (Lituania), în grupe și 0-2 cu Bajor/Pal (Ungaria) în 16-imi. Proba a fost câștigată de sârbii Marojevic/Mitro, în finala disputată în fața maghiarilor Blazsovics/Banyik”, au mai precizat reprezentanții Teqball România.

Totodată, la dublu-mixt, 3 echipe au reușit să pătrundă în faza eliminatorie, dublul Gyorgydeak/Miklos Tunde (Gobek) ajungând până în sferturi, unde au fost învinși de brazilienii Santana/Fontes. Înfrângerea a venit după 3 victorii cu 2-0, în fața echipelor Csereklye/Nagy (Ungaria), Henriques/Mendes (Portugalia) și Forgacs/Godo (Ungaria),iar dublul Szilagyi/Barabasi (Transilvania) a pierdut în grupă în fața maghiarilor Blazsovics/Vasas, dar s-a calificat prin neprezentarea echipei din Ucraina. În primul tur eliminatoriu au fost învinși de francezii Grondin/Scherrer. Într-o situație asemănătoare s-a aflat și echipa Kristaly/Dako (Transilvania), victorie prin neprezentarea unei alte echipe din Ucraina și înfrângere în fața campionilor mondiali Banyik/Janicsek, în grupe și eliminare în turul următor, în fața americanilor Correia/Osmundson iar celelalte 2 echipe, Ilyes/Lakatos (Gobek) și Sabău/Ciulea (Jidvei) nu au reușit să treacă de grupe, pierzând ambele jocuri disputate.

,,Proba a fost câștigată de Banyik/Janicsek (Ungaria), învingători în finala mare în fața brazilienilor Lindoso/Moraes. Pe locul III s-a clasat o altă echipă din Brazilia, Santana/Fontes. Următoarea competiție majoră de Teqball este programată în perioada 18-20 martie, etapă de World Tour, la Paris. European Teqball Tour revine în calendarul competițional, la Tîrgu-Mureș, în Sala Sporturilor, în perioada 29 aprilie – 1 mai”, au adăugat reprezentanții Teqball România.

Alexandra HAJA

Foto: www.teqball-romania.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE