Jurnalistul Dorel Vidican, daune morale de 560.000 de lei după achitarea în Dosarul Gazeta Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1135 Vizualizări

Jurnalistul Dorel Vidican, daune morale de 560.000 de lei după achitarea în Dosarul Gazeta

Tribunalul Cluj a admis joi, 3 martie, plata unor daune morale de peste 560.000 de lei către Dorel Vidican, fost director al Gazetei de Bistrița, trimis în judecată în anul 2006 pentru șantaj în Dosarul Gazeta. După finalizarea procesului în care a fost achitat de către Curtea de Apel Galați, în anul 2017, Dorel Vidican s-a îndreptat împotriva Statului Român care va trebui să plătească despăgubirile stabilite de către Tribunalul Cluj.

”Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 564.681 lei cu titlu de daune morale pentru suferinţele morale cauzate prin privarea de libertate, restrângerea dreptului la liberă circulaţie şi durata excesivă a procesului penal.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 137.166 lei cu titlu de daune materiale constând din onorarii de avocat, transport, cazare, venit nerealizat, asigurări sociale.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a dobânzii legale aferente sumelor mai sus menţionate, începând de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la plata efectivă.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu avocaţial”, se precizează în soluția data de Tribunalul Cluj, care poate fi atacată în termen de 30 de zile de la comunicare.

În anul 2006, Liviu Man, director general al Gazetei de Cluj, alături de alți cinci jurnaliști, printre care și Dorel Vidican, au fost arestați și trimiși în judecată cu acuzația de șantaj.

Potrivit directorului general al Gazetei de Cluj, întreaga operațiune din 2006 a fost ”o înscenare” pusă la cale de fostul comisar șef Toma Rus, fost șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Cluj, ”în colaborare cu procurorii DIICOT Mircea Hrudei și Daciana Deritei”, informează cluj24.ro.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE