Pompierii voluntari din Luduș, la raport Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 440 Vizualizări

Pompierii voluntari din Luduș, la raport

Începând din anul 2019, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Luduș își desfășoară activitatea respectând prevederile Regulamentului de Organizare și Funcționare aprobat de Legislativul local prin Hotărârea Consiliului Local nr. 199, fiind încadrat ca Serviciu de categoria V2.

Cei zece pompieri încadrați la SVSU Luduș: Brudan Dorin, Hoza Liviu, Duca Iordan-Dorel, Uț Ilie, Muntean Vasile-Cosmin, Luca Vasile-Valentin, Tac Vasile, David Ioan-Iosif, Rusu Nicolae-Tiberiu și Litean Andrei-Călin au asigurat pe tot parcursul anului 2021 siguranța și încrederea oamenilor că în caz de nevoie, are cine să îi ajute.

În Raportul prezentat consilierilor locali este menționat că acest Serviciu „Asigură, alături de celelalte structuri existente, intervenția pentru stingerea incendiilor, salvarea, acordarea primului ajutor și protecția persoanelor, a animalelor, a bunurilor de orice natură, periclitate de incendiu sau de orice altă situație de urgență, cum ar fi: accidentele majore pe căile rutiere, feroviare, inundațiile, cutremurele, alunecările de teren,  accidentele tehnologice, chimice, biologice, exploziile, efectele negative ale fenomenelor meteorologice (furtuni, viscole, înzăpeziri, polei, ploi torențiale, îngheț, secetă, temperaturi deosebit de scăzute sau deosebit de ridicate) față de a căror gestionare îi revine o mare obligație”.

Pentru o eficiență sporită a SVSU Luduș „a existat o foarte bună colaborare atât la activitățile comune cât și în cazurile de întrajutorare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș. Inspectorii din această instituție, la tote acțiunile de cooperare, îndrumare și control, au sprijinit activitatea SVSU Luduș și au apreciat în mod real competența, profesionalismul și priceperea personalului angajat în a cest domeniu de activitate”. Eficiența acestui Serviciu se datorează atât bunei pregătiri profesionale ale pompierilor, cât și dotării tehnice asigurate de Primăria orașului Luduș.

În Raport se mai menționează că „În prezent acest Serviciu deține în dotare o autospecială pentru stins incendii; aparat de descarcerare și prim ajutor; mijloace tehnice utilizate la: inundații cum ar fi motopompele, la salvarea victimelor de la înălțimi (scări culisabile); mijloace pentru protecția personalului (aparate autonome pentru respirat, echipament de protecție, de susținere, etc.); mijloace pentru asigurarea curentului electric (grup electrogen de mare putere); unelete de deblocare – salvare (moto – ferăstrău și alte materiale), precum și alte mijloace și obiecte de inventar strict necesare pentru intervenție”.

Multe intervenții în anul 2021

Pe parcursul anului 2021, locuitorii orașului Luduș au fost martorii multor plecări în acțiune a autospecialelor SVSU. Astfel, pompierii ludușeni au acționat în 312 cazuri atât în orașul Luduș cât și în sectorul de competență care cuprinde încă 33 de localități. În mod schematic, tipurile de intervenții pot fi încadrate în: incendii – 28 de cazuri; deranjamente în rețeaua de canalizare, pluvială, de apă potabilă, desfundări de canale, evacuarea apei din cămine și canale (36); transport de apă la cetățenii din oraș și la animale în pășune (180); accidente rutiere (12); deblocări de uși la apartamente situate la etajele superioare ale blocurilor (8); curățarea carosabilului, a trotuarelor și a fântânilor arteziene (10); verificarea hidranților (24); asistență la evenimente și serbări publice (6); exerciții și aplicații (8).

Raportul prezentat în fața Consiliului Local se încheie într-o notă optimistă generată de prestația pompierilor care, pe parcursul anului 2021 „și-au îndeplinit misiunile cu simț de răspundere, având o bună comportare la acțiunile de intervenție și respect pentru cetățenii orașului. Ei sunt conștienți că numai prin seriozitate, disciplină, ordine și responsabilitate în activitățile desfășurate reușesc să-și aducă o contribuție reală la apărarea vieților oamenilor, a animalelor, a factorilor de mediu și a tuturor bunurilor materiale din sectorul de competență”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE