Villa Dolorosa se joacă în martie la Teatrul Național Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 391 Vizualizări

Villa Dolorosa se joacă în martie la Teatrul Național

Spectacolul Villa Dolorosa în regia lui Cristian Theodor Popescu se va juca pe 10 martie de la 18:00, la Sala Mare a Teatrului Național din Târgu Mureș.

În spectacolul bazat pe textul scris de Rebekka Kricheldorf, Via Dolorosa devine Villa Dolorosa, drumul patimilor devine un cămin aflat în plin proces de degradare, iar cele trei surori ale lui Cehov – Irina, Mașa și Olga – sunt trei femei ale timpurilor noastre. Irina își aniversează de trei ori ziua de naștere, iar evenimentele accentuează de fiecare dată drama care pune stăpânire pe viețile surorilor și la care contribuie conflicte generate de probleme financiare, lipsă de sens, blazare, datorii, angoasă și disperare.

Zilele de naștere ar trebui să devină zile de renaștere, însă personajele par incapabile să își depășească limitele. Sau există, totuși, o speranță ascunsă?

„Însingurare, distanțare, letargie. Până să se exteriorizeze într-o pandemie, ele iau deja forma unor blocaje interioare. Totul e posibil, dar totul e și foarte plictisitor. De unde ezitarea, blocajul, lipsa dorinței la trei surori frumoase, cu nume cehoviene. Un omagiu indirect lui Harag (montarea acestuia pe un text de Cehov rămâne cel mai faimos moment al acestui teatru) și lui Cehov însuși, deci teatrului ca artă a apropierii, a cunoașterii. Teatrului de/ca artă. A noastră ca ființe sociale, distanțate social”, spune regizorul Cristian Theodor Popescu. 

Din distribuție fac parte actorii: Georgiana Ghergu, Steliana Bălăceanu, Loredana Dascălu, Ale Țifrea, Luchian Pantea, Theo Marton. 

Biletele pot fi achiziţionate doar de la Casierie, în ziua reprezentaţiei. Pentru rezervări vă rugăm să contactați Casieria Teatrului la numărul de telefon 0365 806 865, de luni până vineri, între orele 9.00 – 18.00, sau puteți scrie la adresa secretariat@teatrunational.ro sau pe messengerul celor două Companii.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE