Home / Administratie / Licitație istorică, de 5,2 milioane de euro, pentru comuna Acățari

Licitație istorică, de 5,2 milioane de euro, pentru comuna Acățari

Distribuie

Compania Națională de Investiții a demarat, în data de 7 martie 2022, o licitație estimată la valoarea de 25.967.990 de lei (aproximativ 5,2 milioane de euro), fără TVA, pentru execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Canalizare menajeră și stație de epurare în comuna Acățari, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit sursei citate, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 martie 2022, contractul va avea o durata de 36 de luni, finanțarea este asigurată prin „Programul național de construcții de interes public sau social” – Subprogramul „Fose septice, microstații de epurare, sisteme de alimentare cu apă și sisteme de canalizare”, iar investiția va fi realizată pe un teren aflat în proprietatea Primăriei comunei Acățari, din trei sate aparținătoare: Acățari, Murgești și Roteni.

”Lungimea totală a rețelei de canalizare cu scurgere gravitațională va fi de 17.230 de metri, din care: 4.894 de metri canale colectoare din tuburi PVC, clasa de rigiditate SN4, cu De200 de milimetri și De250 de milimetri în localitatea Roteni, 4.028 de metri canale colectoare din tuburi PVC, clasa de rigiditate SN4, cu De200 de milimetri și De250 de milimetri în localitatea Murgești, 8.308 de metri canale colectoare din tuburi PVC, clasa de rigiditate SN4, cu De200 de milimetri și De250 de milimetri în localitatea Acățari”, se prevede în caietul de sarcini al licitației.

În același document se mai precizează că stațiile de pompare a apei uzate din Roteni (una), Muregești (trei) și Acățari (trei) vor lucra cu două pompe submersibile complet automatizate, fără operator uman.

”Pompele vor fi cu pornire directă, mai puțin pompele de la stațiile de pompare SPAU 1 (Roteni), respectiv SPAU 2 (Murgești) care trebuie să fie cu pornire prin soft starter din cauza puterii pompelor. Controlul local al fiecărei stații de pompare se realizează de către un automat programabil”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

La cel mai recent recensământ, cel din anul 2011, satul Acățari avea 1.185 de locuitori, satul Roteni 797 de locuitori, iar satul Murgești 537 de locuitori.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.