Mureșeni în tranșeele Marelui Război, tur ghidat la Joia Muzeală Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 169 Vizualizări

Mureșeni în tranșeele Marelui Război, tur ghidat la Joia Muzeală

Muzeul Județean Mureș invită doritorii joi, 10 martie 2022, la cea de-a opta ediție din acest an a Joii Muzeale. La sediul Secției de Etnografie și Artă Populară din Palatul Toldalagi, Piața Trandafirilor, nr. 11, începând cu ora 17:00, va avea loc un tur ghidat în expoziția tematică „Mureșeni în tranșeele Marelui Război”. Ghidajul va fi susținut în limba română de către cercetătorul și curatorul expoziției, dr. Marc Dorel. 

Potrivit biroului de presă al Muzeului Județean Mureș, ghidajul se adresează în special profesorilor de istorie și elevilor care au parcurs tematica Primului Război Mondial. 

„Totodată, ne adresăm publicului larg care dorește să înțeleagă evenimentele curente, din prisma evenimentelor trecute și a modului în care istoria se poate învăța – altfel, la muzeu. Cu acest prilej, vă anunțăm că Muzeul Județean Mureș oferă acces gratuit tuturor cetățenilor ucraineni, pe baza unui act de identitate, începând de marți, 8 martie, în toate spațiile de vizitare deschise”, au mai transmis organizatorii.

Conform textului curatorial, expoziția tematică „Mureșeni în tranșeele Marelui Război” a fost vernisată în data de 11 iunie 2021. Ideea expoziției datează din 2017, iar realizarea ei a urmărit comemorarea Primului Război Mondial și aniversarea Marii Uniri. Expoziția a fost realizată prin cooperarea a trei secții din cadrul Muzeului (Istorie, Etnografie și Arheologie), un fenomen mai rar întâlnit în lumea muzeografică. Expoziția este alcătuită din următoarele  unități tematice: Politica de alianțe, Încorporarea, Viața cotidiană în tranșee și în spatele

frontului; Jertfele războiului; Mureșenii și Marea Unire; Schimbarea de

regim; Încoronarea. Totodată, expoziția valorifică legătura dintre tranșeele de război și metoda arheologiei aeriene în studiul și reprezentarea lor. Anul acesta, aniversând centenarul încoronării suveranilor români, turul ghidat va pune accentul pe rolul monarhiei în Primul Război Mondial și în perioada imediat următoare.

Biletele se pot achiziționa online de pe site-ul muzeului sau în ziua evenimentului direct din locație în funcție de locurile disponibile. Tariful de vizitare: 12 lei pentru adulți, 6 lei pentru pensionari,  3 lei pentru elevi și studenți. Accesul la eveniment se face pe bază de bilet și pe bază de rezervare prealabilă la pr@muzeulmures.ro sau 0749912992, în limita locurilor disponibile (max.15 persoane/ghidaj).

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE