Home / Recomandări zi de zi / Campanie împotriva violenței în familie

Campanie împotriva violenței în familie

Distribuie

Continuăm campania de informare în domeniul violenței în familie, mai exact al serviciilor existente în județ, pentru victime, dar și cu privire la importanța implicării fiecăruia dintre noi pentru a diminua acest fenomen atât de nociv pentru societate.

Așadar, înainte să căutăm scuze sau să aducem acuze, să ne întrebăm fiecare „CE POT FACE EU?”. Pot face câte ceva pentru mine, pentru copiii mei și pentru ceilalți, pentru comunitate.

Pentru mine, aleg să nu consider violența ca pe ceva normal și să nu trăiesc o astfel de viață. Pentru copii? Pot să nu-i oblig să trăiască într-o astfel de casă, de familie, să nu le ofer modele nesănătoase de relații și să fac tot ce pot ca ei să înțeleagă că educația, munca îi va ajuta să fie independenți, să nu ajungă niciodată nevoiți ca, din lipsa resurselor, să se simtă constrânși să accepte astfel de tratamente. Pot să vorbesc cu ei despre relații sănătoase, despre respect reciproc, despre comportamentele care ridică suspiciuni cu privire la caracterul oamenilor.

Nu în ultimul rând, ce pot face pentru ceilalți? Să nu judec, să nu acuz, să arăt că nu consider normal comportamentul agresiv. Pot să mă informez și să îndrum, să dau mai departe un număr de telefon, o informație despre un loc în care victimele pot cere/primi ajutor. Pot părea gesturi banale, dar transmit mult mai mult și, uneori, pot chiar salva vieți. Poate persoana căreia mă adresez nu va lua atitudine a doua zi sau în săptămâna următoare, dar atunci când va decide, va ști de unde să înceapă demersul său. 

Activităţile în cadrul campaniei „DISTRIBUIE PRIMĂVARĂ, OFERĂ SPERANŢĂ!” se derulează în întreg judeţul pe parcursul a 10 zile, respectiv 1-10 martie. Peste 1.500 de carduri-mărţişor vor fi oferite în special mureşencelor, si nu numai

Campania este iniţiată de Compartimentul de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, aplicarea fiind posibilă cu sprijinul poliţiştilor care interacționează cu cetățenii, precum și al colaboratorilor.

Sloganul campaniei este „DISTRIBUIE PRIMĂVARĂ, OFERĂ SPERANŢĂ!”, tocmai pentru a accentua posibilitatea schimbării, a ieşirii dintr-o relaţie abuzivă. În plus, activitățile urmăresc și conştientizarea rolului fiecăruia dintre noi, atât în gestionarea propriei vieţi, cât şi în ajutorarea celor ce au nevoie de sprijin.   Simplul gest de a oferi cuiva un card cu surse de ajutor transmite atât informaţii, cât şi susţinerea celui care are nevoie de curaj pentru a lua atitudine.

Distribuirea cardurilor, de altfel iniţierea acestui demers de către poliţişti, subliniază odată în plus interesul şi implicarea instituţiei în lupta cu acest fenomen larg răspândit, cu consecinţe complexe.

(Comunicat de presă, IPJ Mureș)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.