În Liga 3 Unirea Ungheni se pregătește de baraj Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 833 Vizualizări

În Liga 3 Unirea Ungheni se pregătește de baraj

La sfârșitul săptămânii s-au reluat jocurile Ligii III de fotbal. Pentru stabilirea celor 4 echipe participante în play-off au mai rămas de disputat doar trei etape. Cele două echipe ale județului Mureș care evoluează în Seria 9 au debutat în 2022 pe teren propriu. Prima care a disputat jocul din etapa a XVI-a a fost Avântul Reghin. Aceasta a primit vizita liderului CS Hunedoara. Cu un singur rezultat de egalitate și restul victorii, oaspeții s-au impus cu 2-0. Andrei Hergheligiu a deschis scorul în minutul 8, din penalty, iar Petre Simon a asigurat în minutul 76 victoria hunedorenilor. Avântul rămâne astfel pe locul 8, cu 14 puncte.

Cu locul 3 asigurat pentru play-off, Unirea Ungheni a întâlnit Viitorul Cluj, echipă cu 7 puncte avantaj față de Gloria Bistrița și locul 4 aproape asigurat. Pentru a păstra cel puțin cele 5 puncte față de clujeni, mureșenii nu aveau voie să piardă jocul direct. Nici nu s-a pus problema, Unirea reușind desprinderea la trei goluri încă din prima repriză. Marian Codrea a reușit o dublă în minutele 2 și 35, celălalt autor fiind Bruno Vasiu, cu un gol reușit în minutul 10. Rezultatul final a fost 3-1, stabilit în minutul 82 de Bogdan Porumb. Mureșenii s-au apropiat la 5 puncte de a doua clasată, Metalurgistul Cugir, dar recuperarea acestora este puțin probablă, ambele având de întâlnit în ultimele două etape liderul.

Cum se promovează/retrogradează

Ediția din acest an aduce câteva modificări în ceea ce privește promovarea și retrogradarea. După disputarea etapei a XVIIII-a, primele patru clasate din fiecare serie merg în play-off, iar echipele situate pe pozițiile 5-10 vor disputa turneul play-out.

În play-off se va juca pe baza tabelei Berger de 4 în format tur-retur-tur, cu un total de 9 etape, primele două clasate având avantajul numărului mai mare de jocuri pe teren propriu. Play-out-ul se va juca în format tur-retur, cu un total de 10 etape, tot pe baza tabelei Berger, de 6, locul 5 în sezonul regulat având poziția 1.

După încheierea acestei faze se trece la ultima parte a campionatului, numai pentru promovare. Aici vor participa doar primele două clasate din play-off-uri, cu 20 de echipe din cele 10 serii. Fruntașele Seriei 9 se întrec tot cu cele din Seria 10, locurile 1 cu 2 din cealaltă serie. Se vor disputa două runde de baraj, cum s-a jucat și în ediția trecută, cu runda semifinală și cea finală. Cele zece dueluri se vor disputa în dublă manșă, cu echipele de pe locurile 1 gazde în manșa retur. Finalele se joacă între cele zece câștigătoare ale primei runde, gazda meciului tur fiind decisă prin tragere la sorți. Semifinale au loc în zilele de 25 și 28 mai, iar cele cinci care vor promova în Liga 2 se vor decide în 4, respectiv 8 iunie.

Echipele care vor susține play-off-ul în Seria 10 sunt CA Oradea, Minaur Baia Mare, Someșul Dej și Lotus Băile Felix. În ceea ce privește retrogradarea, pentru a face loc celor 21 de campioane județene promovate vor părăsi Liga III ultimele două clasate în cele 10 serii play-out (locurile 5-6) și echipa cu cea mai slabă linie de clasament dintre ocupantele locurilor 4.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE