Tot mai mulți mureșeni donează sânge Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 174 Vizualizări

Tot mai mulți mureșeni donează sânge

Reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) din Târgu Mureş au anunţat că numărul donatorilor de sânge s-a dublat de la izbucnirea războiului din Ucraina, înregistrându-se şi câte 104 donatori pe zi, ceea ce reprezintă un record.
”De la izbucnirea războiului, s-a dublat numărul donatorilor de sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu Mureş. Programul de lucru a fost prelungit până la ora 17.30 pentru a răspunde şi grupurilor organizate de donatori şi deocamdată, în triaj se menţin măsurile de prevenire a infectării cu COVID. Numărul cel mai mare de donatori într-o zi a fost de 104, au fost anumite organizaţii care s-au organizat, cum este Liga Studenţilor, care ajută donatorii, adună tichete de masă pentru ajutorarea celor din Ucraina. Dacă există grupuri organizate, de 40-50 de persoane, este de preferat să ne anunţe dinainte”, a declarat purtătorul de cuvânt al CRTS din Târgu Mureş, Marinela Lazăr.
Potrivit reprezentantei CRTS, triajul donatorului se face ca şi până acum şi chiar dacă unele restricţii s-au ridicat, personalul va purta în continuare mască.

Citește și

(www.agerpres.ro / Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE