Home / Slider / ”Uniți pentru Ucraina – Mureș”, grup de ajutorare a ucrainenilor

”Uniți pentru Ucraina – Mureș”, grup de ajutorare a ucrainenilor

Distribuie

Nouă ONG-uri și o întreprindere socială (Crucea Roșie Mureș, Farmacia Socială, Elphin Family, Fundația Transilvană Alpha, Fundația Buckner Romania, Fundația Comunitară Mureș, Asociația Divers, Asociația Help4Change, Asociația Icelanding BHBL România și Asociația Suryam) și-au unit forțele într-un grup de lucru numit ”Uniți pentru Ucraina -Mureș” cu scopul de a amplifica ajutorul oferit oamenilor și de a eficientiza eforturile, respectiv de a elimina risipa de resurse.
”Orice organizatie este binevenită în acest grup de lucru. Ne dorim treptat să creștem numărul săptămânal de transporturi către spitalele din Ucraina cu produse din listele de priorități primite de la beneficiarii finali. Este nevoie în continuare de resurse, dintre care cele mai eficiente sunt donațiile în bani pentru că pot fi ușor convertite în medicamente sau alimente de maximă necesitate. De exemplu, la începutul săptămânii viitoare vom trimite un nou transport, în care alături de un generator și medicamente urgente vom trimite peste o tonă de făină și drojdie. Trebuie să știți că spitalul cu care suntem în legătură tratează rănile, bolile dar și foamea. În fiecare zi acest spital transportă în Kiev peste 1.000 kilograme de pâine și se întoarce zilnic în Cernăuți cu refugiați”, au informat reprezentanții grupului.
Potrivit sursei citate, până în prezent s-a reușit trimiterea de medicamente care au depășit valoarea de 135.000 de lei și alimente de peste 70.000 de lei, iar orice persoană fizică sau juridică poate dona către oricare din cele zece organizații amintite anterior sau să achiziționeze direct, în numele spitalelor, medicamente de la Farmacia Socială astfel implicându-se în această activitate umanitară.

Persoanele care doresc să se implice sunt rugate să urmeze trei pași: accesarea paginii web www.farmaciasociala.ro, completarea unui formular cu date și suma donate și primirea prin e-mail a unei facturi.

Citește și

(A.T.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.