Proiectul Hidrocentralei de la Răstolița, aproape de deblocare Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2690 Vizualizări

Proiectul Hidrocentralei de la Răstolița, aproape de deblocare

Senatul României a aprobat luni, 14 martie, în calitate de primă cameră sesizată, propunerea legislativă pentru modificarea si completarea Legii nr. 158/2018 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale protejate, a florei și a faunei sălbatice precum și pentru modificarea Legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului, a anunțat, în aceeași zi, Leonard Azamfirei, senator PSD de Mureș.

Potrivit senatorului social-democrat, amenajarea Hidroenergetică Răstoliţa, un proiect în derulare la Hidroelectrica de mai mulți ani, este într-un stadiu foarte avansat de execuție, fiind realizată în proporție de 92%, după o investiție de peste 200 milioane euro. Obiectivul va avea o putere instalată de 35,2 MW și o energie medie anuală de 46,3 GWh/an.

”În acest mod se permite reluarea lucrărilor de execuție și finalizarea obiectivelor investiționale aflate în curs de execuție sau demarate anterior datei de 29 iunie 2007. Noile limite ale ariilor naturale protejate vor fi trasate astfel încât perimetrul schemei de amenajare hidroenergetice, inclusiv al drumurilor de acces aferente amenajărilor hidroenergetice, stațiilor și liniilor de evacuare putere aferente acestora să fie în afara ariei naturale protejate. Prin această lege se deblochează investiția stopată, într-un moment în care independența energetică a României este mai importantă ca oricând. România nu-și mai poate permite să abandoneze amenajări hidrotehnice în care s-au investit sute de milioane de euro, în actualul context, când deficitul de energie a aruncat prețurile-n aer”, a subliniat senatorul Leonard Azamfirei, prin intermediul unei postări făcută pe pagina sa de Facebook.

Totodată, senatorul Leonard Azamfirei a mai menționat că inițiativa legislativă aprobată ”protejează mediul, dar în egală măsură, asigură cadrul legislativ pentru ca investițiile, multe aproape gata – pe lângă Răstolița, și cele din Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești și Dumitra – să fie finalizate și să aducă suplimentar, în sistemul energetic, zeci de mii de MW lunar, energie verde și foarte important, ieftină.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE