Markó Béla, critici la adresa lui Viktor Orban și a lui Klaus Iohannis politica
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 376 Vizualizări

Markó Béla, critici la adresa lui Viktor Orban și a lui Klaus Iohannis

Fostul senator mureșean Markó Béla i-a criticat, în cadrul unui interviu acordat ziarului Libertatea cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită în data de 15 martie, pe Klaus Iohannis, președintele României și pe Viktor Orban, președintele Ungariei. Totodată, fostul lider al UDMR Mureș și vicepremier al României a precizat că războiul din Ucraina ne arată că e „o iluzie”, că țări ca Ungaria sau România se pot plasa, politic, și în Est și cu Vest. Agresiunea Rusiei, „decisă de un singur om”, ne demonstrează că „alternativa a devenit foarte dură și foarte periculoasă”.

„Nici România și nici Ungaria nu sunt suficient de puternice ca să rămână singure. „Dacă nu ne vor spune cei de la Washington și de la Bruxelles care-i situația, atunci ne vor spune cei de la Moscova”, a precizat Markó Béla.

,,Orban a încercat, mai ales prin retorică, dar câteodată și prin acțiuni, să creeze impresia că aceste țări pot acționa de fiecare dată separat. Că au puterea necesară de a-și decide destinul, ceea ce place opiniei publice. Să nu ne spună cei de la Bruxelles ce trebuie să facem. Sau cei de la Washington și așa mai departe. Numai că în acest moment alternativa a devenit foarte dură și foarte periculoasă”, a mai afirmat Markó Béla.

,,Așteptările au fost mari față de domnul Iohannis, nu a reușit să facă față acestor așteptări”, a adăugat Markó Béla.

Alexandra HAJA

Foto: www.libertatea.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE