”Micul Messi” din Luduș, căpitan la Naționala României! Ludus
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4037 Vizualizări

”Micul Messi” din Luduș, căpitan la Naționala României!

Anul 2022 constituie pentru cetățenii orașului Luduș, amatori de sport, sau nu, un motiv de mândrie și de bucurie. Echipa de fotbal Mureșul și, prin extensie, mișcarea sportivă, a ajuns la un secol de existență în care au fost realizate victorii, dar și înfrângeri, momente de bucurie sau de tristețe. Acum nu facem bilanțul acestor ani, poate cei care conduc sportul din oraș o vor face, posibil într-o serie de manifestări de care la această oră, nu avem cunoștință.

Este evident că de-a lungul anilor au rămas în memoria suporterilor multe nume de sportivi care, la vremea lor, i-au încântat. Din lungul șir de nume nu putem omite pe fotbaliștii care au îmbrăcat tricoul echipei naționale. În primul rând a fost componentul echipei de tineret din anii 60, Alexandru Popanică (Putyu), apoi mai recent, Andreea (Andy) Herczeg în activitate în Naționala feminină de fotbal a României.

De la Luduș, la FCSB Academy

Cel mai recent „tricolor” originar din Luduș este David Popa, component al Lotului U15, născut la 13 martie 2007. Prima echipă în care a evoluat a fost Mureșul Luduș, antrenor Virgil Nicoară, într-o grupă în care coechipierii săi erau cu trei ani mai mari. Susținut permanent de tatăl său Ștefan, fost divizionar, de mama sa Ioana și de bunicul Ioan, suporteri înfocați, micul David a fost remarcat de lumea fotbalistică după prestațiile realizate în turneele la care a primit titluri și cupe. În mod firesc, David a făcut un pas înainte când a fost transferat la echipa Luceafărul din Cluj-Napoca. În acea perioadă, la „Cupa Cataluniei” disputată la Barcelona, David a primit porecla, de mare renume „Micul Messi” primind elogiile specialiștilor prezenți la turneul „Mundialito” organizat în Spania. Talentul, calitățile fizice și tehnice, precum și bunul simț primite în familie l-au propulsat pe David acolo unde foarte mulți copii doresc să ajungă: la echipa FCSB Academy din București, echipă patronată de George Becali.

Debut cu gol la Națională

În perioada 22-28 septembrie 2021, Federația Română de Fotbal a organizat o selecție pentru jucătorii născuți în anul 2007. Antrenorii federali Victor Ene, Răzvan Rotaru, Daniel Huza și Dumitru Moraru au format un lot de 62 de jucători, printre care și David Popa, care s-au antrenat la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia.

După multe meciuri și teste fizice și tehnice, „sita” selecției a decis lotul care urma să dispute două meciuri amicale în compania Naționalei de fotbal a Republicii Moldova.

Primul meci, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia s-a disputat în 13 martie, adică chiar în ziua de naștere a lui David. Era primul meci în tricoul echipei Naționale și în mod firesc având în vedere talentul și dorința de victorie a urmat și primul gol înscris de David pentru echipa României. Era golul cu care România selecționerilor Victor Ene și Răzvan Rotaru lua conducerea în meciul câștigat la final cu 4-1.

După două zile, a urmat a doua selecție și al doilea gol marcat de David. Scorul: 3-1 pentru România. Acesta a fost meciul în care David a primit pe lângă aprecierile tuturor, banderola de căpitan al Echipei Naționale. Căpitan la 15 ani!

Acum, David intră într-o nouă categorie de vârstă, iar selecționata U16 îl așteaptă cu încredere. Alături de familia Popa și de familia FCSB Academy, David se pregătește cu echipa care participă la Liga Elitelor, un campionat pentru echipe din toată țara. Echipa FCSB Academy conduce detașat în clasament vizând cu justificare titlul național.

Și, să nu uităm să îl remarcăm pe Ștefan Popa junior, fratele lui David, care joacă tot la FCSB U8 și se anunță un nou talent deosebit.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE