Magazin social la subsolul unei Catedrale Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 333 Vizualizări

Magazin social la subsolul unei Catedrale

Ajutor umanitar oferit de Catedrala Învierea Domnului din cartierul Tudor Vladimirescu. Din dorința de a ajuta persoanele refugiate, subsolul bisericii s-a transformat într-un magazin social. Acțiunea are loc în parteneriat cu grupul de inițiativă Ajutor Ucraina- Mureș și Protopopiatul Ortododox Târgu Mureș.

Citește și https://www.zi-de-zi.ro/2022/03/04/dr-alexandru-lupsa-sprijin-pentru-un-spital-din-ucraina/

 „Așa au ajuns la depozitul de la Catedrala noastră mai multe familii cu copii din Ucraina să-și ia cele necesare traiului zilnic. Din dorința de a le veni in ajutor, am organizat la subsolul Catedralei un magazin social . Aici, persoanele refugiate își pot procura gratuit hrana, îmbrăcăminte și produse de igienă corporală.  Ajutăm la nevoie și mamele singure cu copii, sau familiile numeroase fără posibilități de întreținere din Târgu Mureș și împrejurimi, „ scrie pe pagina oficială de facebook a Catedralei Învierea Domnului. Sprijinul umanitar va avea continuitate atât cât este necesar.

Biserică Ortodoxă, cu hramurile “Învierea Domnului” și “Sf. Mare Mucenic Mina”, este situată in cartierul Tudor Vladimirescu din Târgu Mureș, construită între anii 1994-2004. Biserica oferă ajutor și sprijin semenilor noștri acum, când au atât de mare nevoie. Un imens val de empatie a cuprins mureșenii odată cu venirea refugiaților.  În ultimele zile, tot mai mulți refugiați ajung în județul nostru, numărul lor fiind în creștere. Voluntarii adună și sortează în continuare provizii pentru aceștia. Numeroase parohii din Mureș strâng permanent ajutoare de refugiații ucraineni. Multe din acestea oferă cazare și hrană zilnică pentru refugiați.

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, prin Sectorul social-misionar și prin Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, organizează campania „Din dragoste pentru ucraineni”. În cadrul acestui demers umanitar, sunt desfășurate colecte în bani, alimente neperisabile, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte groasă, produse de igienă și apă potabilă în toate bisericile din județele Alba și Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE