Concurs județean de matematică la Colegiul ”Petru Maior” Învățăământ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 599 Vizualizări

Concurs județean de matematică la Colegiul ”Petru Maior”

Printre unitățile de învățământ din județul Mureș care excelează în domeniul matematicii se numără și Colegiul ”Petru Maior” din Reghin care nu de puține ori a obținut rezultate meritorii la această materie. Luna aprilie aduce un nou moment de bucurie pentru iubitorii acestei materii, și anume Concursului de matematică „Petru Maior”, ajuns la cea de a doua ediție.

”Colegiul „Petru Maior” din Reghin se îmbracă „în hainele de sărbătoare ale matematicii”. De data aceasta este vorba de a doua ediție a Concursului de matematică „Petru Maior”, care se va desfășura în 9 aprilie 2022. Concursul a fost programat pentru luna decembrie, dar datorită restricțiilor impuse pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2 a fost amânat. Acest concurs se adresează profilurilor: științe ale naturii și tehnologic din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Mureș”, ne-a declarat prof. Gheorghe Ciprian Dărăban, directorul Colegiului „Petru Maior” din Reghin.

„Asumați-vă libertatea de a gândi matematic”

Potrivit prof. Gheorghe Dărăban, fiecare școală care dorește să își „încerce puterile” trebuie să își selecteze elevii spre a forma un echipaj – câte trei elevi/ nivel/ specializare și să se înscrie până la data de 3 aprilie 2022. Numărul maxim per școală este de 24 de elevi din clasele IX-XII. La final, se vor acorda premiile I, II, III, trei mențiuni și trei mențiuni speciale. Testarea propriu-zisă va avea loc sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 9.00, la Colegiul „Petru Maior”, durata va fi de 180 de minute, iar problemele vor avea un grad sporit de dificultate. „Dorim ca această competiție să aducă roade, elevii să depună efortul de a urca treptele cunoașterii matematice, iar noi îi așteptăm și la edițiile următoare. Așadar, mesajul care îl transmitem tuturor elevilor este „Asumați-vă libertatea de a gândi matematic”. Vă așteptăm cu drag!”, a precizat prof. Gheorghe Ciprian Dărăban.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE