EXCLUSIV! Director nou la Institutul de Medicină Legală Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7966 Vizualizări

EXCLUSIV! Director nou la Institutul de Medicină Legală Târgu Mureș

După o activitate de peste 10 ani la conducerea Institutului de Medicină Legală (IML) Târgu Mureș, dr. Viorel Hădăreanu s-a retras din funcție, recent, la împlinirea vârstei de 67 de ani, fiind înlocuit de șef lucrări dr. Carmen-Corina Radu, șef de disciplină – Medicină Legală în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Modificarea în structura de conducere a IML Târgu Mureș a fost confirmată de dr. Viorel Hădăreanu, care a precizat, pentru cotidianul Zi de Zi că nu mai conduce instituția, dar își desfășoară în continuare activitatea la IML Târgu Mureș în calitate de medic primar de medicină legală.

Printr-un Ordin al Ministrului Sănătății emis în luna septembrie 2021, cei doi medici colegi de la IML Târgu Mureș fac parte din Comisia superioară medico-legală din România.

Dr. Carmen-Corina Radu, CV de excepție

Potrivit CV-urilor publicate pe paginile web ale Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, dr. Carmen-Corina Radu este originară din Oradea, are vârsta de 46 de ani și a absolvit, în 1999, Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea.

Ulterior, dr. Carmen-Corina Radu și-a completat studiile devenind în 2006 Doctor în Științe Medicale la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor-Babeș” din Timișoara cu teza de doctorat ”Administrarea mijloacelor de probă medico-legale în accidente colective”.

Totodată, dr. Carmen-Corina Radu a absolvit un masterat în Management European de Sănătate Publică (2006) și deține calificări de inspector protecție civilă (2008), manager proiect (2009), medic specialist în specialitatea Medicină Legală (2011), medic primar în specialitatea Medicină Legală (2011), formator (2011).

De-a lungul carierei sale, dr. Carmen-Corina Radu a deținut funcții precum preparator universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea, medic primar legist la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea – Serviciul Județean de Medicină Legală Bihor, asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea, expert consultant la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, director al Centrului de cercetare de interes instituțional ”Centrul de Cercetări în Științe Medicale, Farmaceutice și Medicină Legală” din cadrul Universității din Oradea și conferențiar universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea.

Echipa Zi de Zi îl felicită pe dr. Viorel Hădăreanu pentru activitatea depusă la conducerea IML Târgu Mureș și îi dorește totodată mult succes noului șef al instituției, dr. Carmen-Corina Radu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE