Învățământ medical modern la Târgu Mureș într-un campus universitar unic la nivel național Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 452 Vizualizări

Învățământ medical modern la Târgu Mureș într-un campus universitar unic la nivel național

Reper în domeniul sănătății la nivel național, Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” Târgu Mureș asigură formarea și perfecționarea studenților, viitori medici, într-un mediu academic de elită, cu cadre didactice profesioniste și într-un campus universitar medical unic la nivel național.

Anual, absolvenți de liceu din toată țara sunt atrași de oportunitățile de învățare și formare profesională pe care Universitatea le oferă:  campus universitar modern, dotat la standarde europene, oportunități pentru dezvoltarea abilităților de comunicare, oportunități pentru cercetare, dezvoltare academică, program generos de burse.

Ofertă educațională atractivă

Facultatea de Medicină din Târgu Mureș are active programe de licență de șase ani, ce cuprind Medicină în limba română și limba maghiară, Medicină Militară, Asistență Medicală Generală, în limba română și limba maghiară, program de patru ani, și Nutriție și Dietetică și Balneo-Fiziokinetoterapie și Recuperare, programe de licență cu durata de trei ani. Din acest an, programul de licență Asistență Medicală Generală, limba română, va funcționa și în cadrul extensiei UMFST Târgu Mureș la Bistrița, în prezent desfășurându-se procesul de autorizare. Aici vor fi alocate 100 de locuri la buget.

Oferta educațională pentru anul universitar 2022-2023 cuprinde aceleași programe de studii de licență ca și în anii precedenți, însă în acest an toate locurile oferite pentru școlarizare, pentru toți studenții admiși, sunt la buget, pe toată durata studiilor. O altă noutate o constituie alocarea a 30 de locuri bugetate de către Medicina din cadrul Institutului Medico-Militar, prin Secția de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureș.

Detaliile referitoare la admiterea pentru anul universitar 2022-2023 se pot evidenția prin accesarea platformei UMFST Târgu Mureș dedicată admiterii: https://adminfo.umfst.ro/ și a site-ul Institutului Medico-Militar: https://institutul-medico-militar.mapn.ro/pages/admitere-2022.

Proces educațional modern

La Facultatea de Medicină studenții au un program didactic și un orar săptămânal structurat în patru module, grupate în două semestre. Fiecare modul cuprinde șapte săptămâni program de învățământ, urmate de două săptămâni de sesiune. În fiecare modul sunt studiate discipline fundamentale sau de specialitate, alături de discipline complementare și de domeniu. Noțiunile teoretice sunt însușite și aplicate în cadrul activităților practice: laboratoare, lucrări practice, seminarii și stagii clinice. Fiecare student parcurge în fiecare an și o perioadă de practică de specialitate și un program de gărzi în spitalele clinice din Târgu Mureș. Totodată, cadrele didactice universitare se află într-un proces continuu de perfecționare a tehnicilor de predare, de evaluare a studenților și de comunicare. Universitatea pune la dispoziția acestora numeroase programe de Medical Teaching, Medical English și IT skills. 

Multiple avantaje în a fi student la Medicină în Târgu Mureș

Să fii student la Medicină în Târgu Mureș înseamnă să ai multiple avantaje pentru formarea sa profesională de viitor medic, asistent medical sau nutriționist. Cel mai mare avantaj îl reprezintă campusul Universității, unde se regăsesc amfiteatre, laboratoare la preclinic și clinic, dotate la un nivel înalt de performanță, infrastructură de cercetare, infrastructură sportivă cu terenuri de sport, out-door și in-door, săli de sport, piscină și centru SPA și o apropiere de spitale și clinici pentru efectuarea stagiilor practice. Campusul universitar medical are în plan central clădirea principală a Universității, o clădire istorică, construită la începutul secolului al XX-lea, și care în prezent trece printr-un amplu proiect de modernizare la nivel de infrastructură didactică, tehnică și științifică. Alături de această clădire emblematică se află Biblioteca Universitară Centrală, ce oferă un număr impresionat de reviste, cărți, jurnale în format tipărit, dar și acces în platfome de baze de date internaționale la un număr de sute, mii de jurnale, Centrul de Simulare Medicală și Abilități Practice și Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice (CCAMF), cu dotări comparabile la nivel european și internațional.

Studenții Universității au la dispoziție toate serviciile oferite de University Press: editură medicală, centrul multimedia, magazinul universității, librăria on-site și on-line, studio TV, complexul Alma Mater, cu spații de locuit în sistem hotelier și cantina-restaurant, unde se poate servi hrană caldă, în sistem meniul zilei sau a la carte. Grădina Botanică de plante medicinale și Parcul Dendrologic, aflate în administrarea Facultății de Farmacie, sunt parte integrantă a acestui spațiu unic al campusului universitar.

Programele de mobilități naționale TRANSMED și internaționale – ERASMUS+, SCORE / SCOPE, pentru studii de unul până la patru semestre sau pentru studii de practică medicală de vară sau practică pentru cercetare, programe de tip școli de vară, congrese studențești, manifestări științifice precum Marisiensis și TDK, program generos de burse- de merit, de studii, științifice, sociale, sportive și artistice sunt alte avantaje pentru care merită să devii student la Facultatea de Medicină din Târgu Mureș. La Târgu Mureș există un program de susținere pentru studenți numit VIFU – Voluntariat În Folosul Universității. În prezent, este cel de-al treilea an consecutiv în care Universitatea oferă toate locurile la buget, pentru întreaga perioadă de școlarizare, fără riscul de a ajunge la locurile cu taxă.

Acces la activități de cercetare

Studenții sunt încurajați încă din anii mici, preclinici, să se înscrie în cercuri științifice, la fiecare disciplină. În cadrul programului de cercetare JRA – Junior Researcher Academy studenții beneficiază de burse și granturi de cercetare, care vor deveni baza pentru continuarea activității de cercetare la nivel de masterat și doctorat la finalizarea studiilor universitare.

”Facultatea de Medicină reprezintă componenta principală a Universității noastre, atât prin prisma numărului de studenți și de cadre didactice, cât și din perspectiva realizărilor profesionale medicale, de cercetare și de dezvoltare academică. A fost înființată acum aproape opt decenii și a devenit simbolul vieții academice mureșene.

La Târgu Mureș, studenții Facultății de Medicină au posibilitatea de a studia și de a se dezvolta într-un mediu academic de elită, cu cadre didactice profesioniste și într-un campus universitar medical unic la nivel național. Mediul academic mureșean este în prezent unul cosmopolit, alături de studenții și cadrele didactice din România și numeroși studenți internaționali”.

Prof. Dr. Ovidiu Cotoi, Decan, Facultatea de Medicină, UMFST

(A.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE