A murit „mama” orașului Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2816 Vizualizări

A murit „mama” orașului Luduș

Doamna Maria Caracaș s-a născut în Luduș în ziua de 4 aprilie 1921 într-o familie frumoasă în care mai avea trei frați și trei surori. Din cauze care au rămas necunoscute, cei trei băieți au murit unul după altul la un interval de doar cinci săptămâni. Surorile au trăit până la adânci bătrânețe, ultima în viață fiind doamna Maria. A fost căsătorită cu domnul Caracaș, a avut un fiu, Virgil, a fost în câmpul muncii și a devenit pensionară.

Începând cu anul 2018 când a fost declarată decana de vârstă al ludușenilor, administrația publică a orașului prin primarul Ioan Cristian Moldovan a fost alături de doamna Maria Caracaș, ziua de 4 aprilie fiind sărbătorită în fiecare an.

„Am ajuns la o vârstă venerabilă, s-au adunat foarte mulți ani și mă întreb cât voi mai rezista. Pe zi ce trece mi-e tot mai greu. Chiar și oamenii s-au înrăit, sunt mai indiferenți față de cei din jurul lor. Am trăit vremuri în care prieteniile erau sincere, dezinteresate, acum toate acestea s-au pierdut ca într-o perdea de fum”, spunea doamna Caracaș cu un an în urmă.

Gelu, unicul fiu născut în anul 1945, a părăsit această lume în anul 2018, dar cei doi nepoți, unul în Franța și altul în Germania, nora din Brașov și puținele rude rămase în viață vor deplânge trecerea în neființă a celei care a trăit urmările Primului Război Mondial, apoi atrocitățile celuilalt Război Mondial, evenimentele din decembrie 1989 și în acești ani, „războiul” pandemic, istoria unui veac agitat.

Acum, la început de nou secol și mileniu, Primăria orașului Luduș, rudele, vecinii, toți ludușenii care au cunoscut-o și-au luat rămas bun de la doamna Maria Caracaș, cea care a fost numită „mama” orașului ajunsă la frumoasa vârstă de 101 ani. O coroană de flori și regretele tuturor au însoțit-o la locul de veci din Cimitirul Ortodox al orașului Luduș.

În locul tradiționalului tort care se pregătea în preajma zilei de 4 aprilie, Primăria orașului a dus la Capela mortuară, la sicriul decedatei, o coroană de flori însoțită de regretele tuturor celor care au cunoscut-o.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE