Proces educațional modern la Facultatea de Medicină în Limba Engleză Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 947 Vizualizări

Proces educațional modern la Facultatea de Medicină în Limba Engleză

Posibilitatea de a studia într-o universitate de prestigiu, ce oferă studenților toată baza materială necesară pentru a studia medicina la nivelul secolului XXI, posibilități de interacționare cu pacienții încă din anii mici de studiu, oportunități pentru dezvoltarea de abilități de comunicare, oportunități pentru cercetare, mediu modern și multicultural au făcu ca generații întregi de absolvenți de liceu din toată lumea să alege să studieze medicina în limba engleză în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” Târgu Mureș. Deși programul de medicină în limba engleză  este funcțional încă din anul 2008 la UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș, Facultatea de Medicină în Limba Engleză, s-a înființat mai recent, în 2019, și are la acest moment peste 1.000 de studenți înmatriculați, ce provin din 55 de țări, de pe cinci continente.

Medicină în Limba Engleză în două campusuri universitare din țări diferite

În cadrul Facultății de Medicină în Limba Engleză sunt incluse două programe de studiu de licență de lungă durată, de 6 ani, ce se derulează în două campusuri diferite: programul Medicină, Limba Engleză, ce își desfășoară activitatea în campusul din Târgu Mureș și programul Medicină în Limba Engleză care se derulează în Germania, în campusul secundar din Hamburg.

Ambele programe se adresează atât studenților români, dar și internaționali din țările UE cât și non UE, ce doresc să parcurgă procesul educațional în limba engleză. Parcursul educațional este similar pentru ambele programe și cuprinde curricule care respectă integral standardele specifice domeniului Medicină. Pentru anul universitar 2022-2023 modul de organizare pentru toate activitățile didactice va fi de tip modular pentru ambele campusuri, cu module de 7 săptămâni urmate de sesiuni de examinare cu durată de 2 săptămâni, în care sunt grupate într-un mod echilibrat disciplinele de studiu, respectând succesiunea lor logică specifică planurilor de învățământ.

Activitatea didactică este organizată în două cicluri de pregătire – pre-clinic și clinic. În primii trei ani de studiu studenții participă la cursuri de tip prelegeri, la activități practice de tip laboratoare/seminarii care sunt organizate în grupuri mici și care facilitează interacțiunea cu cadrul didactic și deprinderea de abilități specifice. După parcurgerea ciclului pre-clinic, începând din anul IV de studiu, studenții participă suplimentar și la stagii clinice desfășurate în spitalele din Târgu Mureș,  iar studenții din Hamburg participă la stagii clinice în cele 18 spitale partenere de pe teritoriul UE (Germania, Spania și Italia). În acest fel, la finalizarea studiilor, studenții vor fi integrați în sistemul de sănătate specific țării de derulare a programului, vor avea dezvoltate abilități practice și vor deține cunoștințe medicale într-o limbă de largă circulație internațională, ceea ce le va deschide orizontul de includere pe piața muncii.

Procesul de admitere

Pentru anul universitar 2022-2023 Facultatea de Medicină în Limba Engleză oferă viitorilor candidați 150 de locuri pentru programul de studiu Medicină, Limba Engleză din Târgu Mureș și 200 de locuri pentru programul de studiu care se derulează în campusul din Hamburg. Aceste cifre de școlarizare sunt aprobate de forul de acreditare al universităților din România – ARACIS.

Procesul de admitere se desfășoară pentru ambele programe de studiu în două etape: sesiunea de Early Admission, care se derulează pe parcursul lunilor martie-mai și care se adresează absolvenților de liceu sau elevilor din ultimul an de liceu care doresc să își securizeze locul într-o instituție de învățământ medical înainte de luna august a fiecărui an, dar și sesiunea de Regular Admission care definitivează procesul de selecție al candidaților pe parcursul lunilor august-septembrie.

Pentru a facilita înscrierea candidaților internaționali la programele de studiu oferite de FMLE, Universitatea utilizează o platformă dedicată transmiterii de documente în format electronic, precum și desfășurarea în sistem on-line a testării abilităților de utilizare a limbii engleze.

Studenții, atrași de posibilitățile de învățare oferite

Pentru studenți, în special cei din ciclul pre-clinic, există o atracție pentru tot ceea ce înseamnă digitalizare, simulare și inteligență artificială. Aceste aspecte pot fi exemplificate prin studiul anatomiei în system virtual 3D cu ajutorul Anatomage Table în campusul din Hamburg,  platformele de e-learning utilizate in ambele campusuri – Blackkboard și CANVAS, sau activitățile desfășurate în cadrul Centrului de Simulare și Abilități Practice al Universității.

Nu în ultimul rând, implementarea programului de cercetare pentru studenți Junior Researcher Academy beneficiază de un feedback pozitiv din partea studenților internaționali, care deja s-au implicat în toate activitățile conexe acestui concept.

”Studenții internaționali înmatriculați la programele de studiu în limba engleză din ambele campusuri ale UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș se caracterizează prin elemente comune precum: spontaneitate, curiozitate, orientare constantă spre dezvoltarea abilităților practice și o mare deschidere spre activitățile cu caracter interactiv. Aceștia apreciază extrem de pozitiv posibilitatea derulării activităților didactice în grupe cu număr redus de studenți, tehnicile de predare moderne în care li se solicită demonstrarea abilităților de studiu individual, spirit de echipă sau chiar aceea de tutore de grup.

Elementul cel mai apreciat, însă, în întreaga comunitate de studenți internaționali este interacțiunea directă cu pacienții din cadrul stagiilor, gărzilor sau stagiilor de practică de specialitate. Această posibilitate de implicare directă în activitatea medicală, în toate etapele ei de la procesul de anamneză și până la unele manevre diagnostice sau terapeutice este o șansă pe care studenții o exploatează la maxim.

Facultatea de Medicină în Limba Engleză reprezintă o oportunitate de a deveni medici pentru candidații curajoși, motivați, deschiși la nou și care au astfel șansa de a performa în meseria aleasă și pe plan internațional! Acesta este locul în care îmbinarea calităților personale native cu răbdarea și tenacitatea în obținerea permanentă a cunoștințelor necesare, se realizează într-un mediu multicultural, în care experiențele educaționale internaționale se sincronizează cu abordarea sistemului educațional românesc  și care converg în final spre satisfacțiile personale și profesionale de neegalat”.

Conf. Dr. Simona Mureșan, Decan Facultatea de Medicină în Limba Engleză, UMFST Târgu Mureș

(A.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE