Liturghie arhierească în parohia Vătava Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Liturghie arhierească în parohia Vătava

În a doua Duminică din Postul Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Vătava, protopopiatul Reghin. Arhipăstorul nostru a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare. Acesta a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Nașterea Maicii Domnului”. De asemenea, Chiriarhul Alba Iuliei a oficiat slujba de binecuvântare a iconostasului bisericii parohiale şi a noii capele mortuare din localitatea Vătava.

Adresându-se celor prezenți, Ierarhul nostru a spus: „ Creștinul credincios, prin încrederea în Dumnezeu, poate înfrunta cele mai mari necazuri. cele mai cumplite tulburări. cele mai grele încercări și cele mai serioase dificultăți ale vieții. Un astfel de creștin zice cu Psalmistul David: Mila ta Doamne mă va înconjura. Mila ta Doamne mă va însoți în toate zilele vieții mele. Prietenii te pot părăsi, oamenii te pot înșela, lumea poate fi falsă. noi putem fi încrezători, dar Dumnezeul nostru este credincios, neschimbător, și își ține totdeauna promisiunea Sa. De aceea și părintele Arsenie Boca spunea Dumnezeu nu uită de om, cum omul uită de Dumnezeu.

Citește și https://www.zi-de-zi.ro/2022/03/17/video-fundatia-transilvana-alpha-implineste-3-decenii/

Diplomă de vrednicie la Liturghie

La final de Sfântă Liturghie, părintele Vasile Rotaru a o Diplomă de vrednicie, o icoană cu Sfinții Ierarhi Bălgrădeni și o bederniță. Ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la renovarea locașului de închinare au primit Diplome de aleasă cinstire.

Localitatea Vătava este situată la poalele Munților Călimani, într-o zonă pitorească a Văii Mureșului Superior. Lucrările de edificare a Bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” au fost încheiate în timpul păstoririi preotului Ioan Cerghizan. Locașul de cult a fost resfințit în anul 2008.  Doi ani mai târziu, a fost sfințită biserica de lemn cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, ridicată în jurul anului 1865.

În decursul ultimelor două decenii, au fost efectuate numeroase lucrări de înfrumusețare a bisericii „Nașterea Maicii Domnului”. A fost montat un nou iconostas, împodobit cu icoane noi, după rânduială. Sculptura catapetesmei a fost realizată de către Ioan Cioată, meșter popular din localitate. Icoanele au fost zugrăvite de către pictorul Emil Dunăre. Tot el a îmbrăcat cu haina picturii și interiorul locașului de închinare. Pe parcursul ultimilor ani, a fost ridicată noua capelă mortuară din Vătava. Amplasat în cimitirul parohial, edificiul a fost zidit cu sprijinul administrației locale, potrivit informațiilor furnizate de Radio Întregirea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE