Pași către viață cu medicul Claudiu Molnar Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 654 Vizualizări

Pași către viață cu medicul Claudiu Molnar

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Unirii, a găzduit, sâmbătă, 19 martie, conferința „Criza natalității vs. Criza societății: Pași către viață”. Evenimentul este inițiativa Departamentului de tineret și biroului de cateheză – Structura de tineret pentru județul Mureș în colaborare cu organizația gazdă. Invitați speciali au fost dr. Claudiu Molnar, medic primar obstetrică-ginecologie și Tabita Botoi, coordonatorul Biroului pentru viață al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

Sprijin și informare pentru viață

Tematica întâlnirii s-a concentrat asupra crizei natalității în societatea actuală, potrivit informațiilor furnizate de pr. Silviu Jimborean, Inspector de tineret pentru județul Mureș. Publicul a avut ocazia să se implice interactiv. S-a discutat despre întreruperea de sarcină și motivele care duc la această decizie. sfaturi despre cum putem sprijini o femeie aflată în criză de sarcină, riscurile întreruperii de sarcină. principalele afecțiuni ginecologice care pot conduce la infertilitate sau chiar la decesul femeii. A fost evidențiată importanța controalelor medicale periodice. Prin acestea se pot preveni și depista precoce eventuale afecțiuni. România ocupă un loc fruntaș în clasamentele globale la decesele cauzate de afecțiuni ginecologice-oncologice. Principala cauză este depistarea tardivă a acestora. Țara noastră deține prima poziție și în ceea ce privește sarcina în rândul adolescentelor. Este necesară o rețea familie – biserică – școală – sistem medical – psiholog, cât mai aproape de adolescenți și tineri.

La eveniment a participat și părintele Mihai Dumitrescu, Inspector social în județul Mureș și președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – filiala Târgu-Mureș. Acesta a făcut o trecere în revistă a evenimentelor pro-viață care au loc în județ. Totodată și-a exprimat intenția înființării unui Centru de informare și consiliere pre și post avort la Târgu-Mureș. La acest proiect s-a alăturat și Structura de tineret pentru județul Mureș. Prin organizarea unor ateliere de confecționat mărțișoare, felicitări și obiecte decorative, au făcut obiectul unei expoziții caritabile. Fondurile vin în sprijinul acestui demers nobil, de a lupta pentru dreptul la viață al pruncilor nenăscuți

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE