Cea mai mare parte a forțelor ruse, tot la 25 de kilometric de centrul Kievului Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

Cea mai mare parte a forțelor ruse, tot la 25 de kilometric de centrul Kievului

Forţele ruse, care avansează spre Kiev dinspre nord-est, nu au mai progresat în ultimul timp, iar cea mai mare parte a trupelor ruse rămâne la mai mult de 25 de kilometri de centrul capitalei Ucrainei, au anunţat luni serviciile de informaţii militare britanice într-o nouă actualizare a informaţiilor din Ucraina, în cea de-a 26 zi a invaziei ruse.

‘Lupte grele continuă la nord de Kiev ‘, care rămâne ‘principalul obiectiv militar’ al Rusiei, indică Ministerul britanic al Apărării pe contul său de Twitter.

‘Forţele care înaintează din direcţia Hostomel din nord-vest au fost respinse de rezistenţa acerbă a Ucrainei’, potrivit acestuia.

Astfel, din 12 martie, grosul trupelor ruse nu a mai reuşit să avanseze în direcţia capitalei ucrainene, căci şi la acea dată acestea se aflau tot la 25 km de centrul Kievului, conform informaţiilor Ministerului britanic al Apărării. În pofida acestei stagnări pe teren, ‘Kievul rămâne principala ţintă militară a Rusiei şi, probabil, că va acorda prioritate tentativelor sale de a încercui oraşul în săptămânile următoare’, potrivit acestuia.

Conform datelor serviciului britanic de informaţii militare, forţele navale ruse continuă blocarea coastei ucrainene şi lansarea de atacuri cu rachete asupra obiectivelor ucrainene. Această blocadă a coastei ucrainene ‘va agrava probabil situaţia umanitară’ din ţară şi va ‘împiedica aprovizionarea populaţiei cu produse de primă necesitate’, apreciază serviciul de informaţii militare britanic.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE