Femeile Mileniului III, despre dinți puternici și sănătoși Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

Femeile Mileniului III, despre dinți puternici și sănătoși

Asociația Femeia Mileniului III din Târgu Mureș marchează Ziua Mondială a Sănătății Orale. Membrele Asociației au demarat o campanie de conștientizare a necesității îngrijirii dinților pentru copiii care provin din familiile dezavantajate pe care le consiliează.

Sub sloganul Zâmbește cu încredere! Sănătate orală pentru toți!, acțiunea a început luni 21 martie 2022 și continuă pe parcursul întregii săptămâni.

La „Centrul de asistență si consiliere pentru copii defavorizați” din programul monitorizat de Asociația Femeia Mileniului III sunt copii cu vârste între 5 și 18 ani, atât din Târgu Mureș, cât și din localitățile Bărdești, Miheșu de Câmpie și Viișoara.

Ei beneficiază de un control gratuit asigurat de 3 medici stomatologi, respectiv Sorana Grozescu, Adriana Crăciun și Alexandra Gîngă,  care țin câte o lecție deschisă demonstrativă despre periajul zilnic și măsurile de prevenire a apariției tartrului dentar și a cariilor.

Copii primesc din partea Asociației Femeia Mileniului III și a medicilor stomatologi pachețele cu periuțe și paste de dinți.

Dinți sănătoși, obiectivele campaniei

Ziua Mondială a Sănătății Orale se sărbătorește în fiecare an pe data de 20 martie. În lumea întreagă se promovează importanța igienei orale.

Agatha Bianca Bogdan, președintele Asociației Femeia Mileniului III a menționat importanța informării a cât mai multe persoane din grupul țintă, despre importanța sănătății orale, formarea unor deprinderi sănătoase și încurajarea tratamentului precoce al problemelor dentare, pentru a evita îngrijirile tardive, mai dificile și mai costisitoare.

Este importantă educarea populației privind legătura între sănătatea orala și cea a organismului. Sunt necesare informații privind tehnicile corecte de periaj dentar, dinți, limbă, planseul bucal, interiorul obrajilor, partea interioară a buzelor. Pentru efectuarea igienei orale utilizați periuța de dinți, pastă de dinți cu fluor; ață dentară; apă de gură; dușul bucal.

Folosirea gumei de mestecat nu va asigura o bună igienă orala.

Spălați-vă pe dinți de cel puțin două ori pe zi în primele 10 minute, după  ce mâncați.  Schimbați periuta de dinți în fiecare lună. Periuța electrica de dinți curăță mai eficient. Mergeți la medicul stomatolog pentru control la 6 luni. Nu consumați frecvent dulciuri. Nu fumați, deoarece fumatul poate produce boli ale dinților și gingiilor. Evitați abuzul de alcool, un factor de risc pentru afecțiunile orale, în special cancer.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE