Paula Seling, concert de pricesne Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 767 Vizualizări

Paula Seling, concert de pricesne

Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Sâncraiu de Mureș a fost gazda unui concert de pricesne susținut de Paula Seling. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepisop al Alba-Iuliei, evenimentul a avut loc duminică, 20 martie. Organizatori au fost Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Protopopiatul Ortodox Târgu Mureș în parteneriat cu cu Parohia Ortodoxă Sâncraiu de Mureș.

Priceasna este o cântare la slujba liturghiei ortodoxe și greco-catolice, în timpul împărtășirii preotului sau, prin generalizare, a credincioșilor. Mai poartă numele de cântare mănăstirească. Sunt cântate cu precădere în bisericile parohiale de către credincioși, iar în ultimul timp au devenit parte a repertoriului multor artiști populari consacrați care au depus eforturi considerabile pentru culegerea, adaptarea și păstrarea lor. Textele pricesnelor mai vechi provin din poezii populare cu autori anonimi, iar celor mai noi din poezii religioase cărora, de regulă, li se cunosc autorii.

Vocea inegalabilă a îndrăgitei Paula Seling a umplut sufletele enoriașilor de emoție, bucurie, credință și putere. Prin acțiunile sale, părintele Ștefan-Gabriel Caraș, preot al parohiei Sâncraiu de Mureș I, păstrează fidel tradiția bisericească. El înnobilează spaţiul în care se dezvoltă și se desăvârșesc valorile spirituale, culturale și morale ale neamului. Priceasna este o rugăciune și cântare în cuvinte simple. Este cântecul doinit la șezătorile satului. Este plină de înțelesuri profunde ale credinței ortodoxe mărturisite în tinda raiului. Felicităm parohia organizatoare, enoriașii și toți cei care s-au ostenit la organizarea unui astfel de eveniment. Felicitări Paula Seling!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE