Home / Business / EXCLUSIV! MApN, investiție de 74 milioane de euro într-un comandament de rang NATO

EXCLUSIV! MApN, investiție de 74 milioane de euro într-un comandament de rang NATO

Distribuie

Ministerul Apărării Naționale (MApN), prin Unitatea Militară 02523 București – liderul asocierii, și Unitatea Militară 02547 București a demarat, în data de 15 februarie 2022, o licitație estimată la valoarea de 367.093.488 de lei (echivalentul a aproximativ 74,9 milioane de euro), fără TVA.

Licitația prevede achiziționarea serviciilor de proiectare, asistență a proiectantului pe durata execuției lucrărilor și execuția lucrărilor aferente realizării proiectului clasificat drept ”secret de serviciu” – ”Asigurare facilități – Pavilion comandă, pavilion operațional, parcare auto și remize”, în cazarma din București aflată pe Drumul Taberei nr. 7/B, informează www.licitatiapublica.ro.

Zona de comandă a Armatei României

Practic, la adresa respectivă funcționează Comandamentul Logistic Întrunit care funcționează în subordinea Statului Major al Apărării și care are ca principală misiune asigurarea sprijinului logistic a forțelor militare aflate pe teritoriul național, precum și a trupelor aflate în teatrele de operații.

În zona respectivă se află și Statul Major al Forțelor Terestre, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii și Direcția Management Resurse Umane a MApN.

Conform paginii web www.logmil.ro, Comandamentul Logistic Întrunit este condus de un trio alcătuit din gen. lt. Cătălin Zisu – comandant, gen. mr. Ionel Cristea – locțiitor și col. dr. Bixi Pompiliu-Mocanu – șef de Stat Major.

În schema de organizare a Armatei Române, Comandamentul Logistic Întrunit este parte componentă a Statului Major al Apărării alături de alte cinci Comandamente: Centrul Național Militar de Comandă, Comandamentul Apărării Cibernetice, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale și Comandamentul Logistic Întrunit.

Referire la angajamentele României la NATO și UE

Potrivit Capitolului III din Caietul de sarcini al licitației, intitulat ”Contextul realizării acestei achiziții de lucrări”, necesitatea proiectului de investiție este dată de angajamentele României ”asumate în structurile internaționale”.

”Perspectiva asigurării condițiilor esențiale de funcționare și îndeplinire a misiunilor prin dotarea cu facilitățile noi propuse pentru cazarma din București contribuie la realizarea cu succes, în prezent și în evoluțiile viitoare, a structurii și, totodată, este considerată a fi necesară pentru îndeplinirea cerințelor specifice prevăzute în Constituție, a angajamentelor asumate în structurile internaționale la care România este membră sau a coalițiilor regionale”, se precizează în documentul întocmit în data de 3 februarie 2022 și aprobat de către colonel Cristian-Marius Apostol, șeful Unității Militare 02523 București.

”Proiectul de investiție propus în cazarma din București este grupat în mai multe obiective generale, dispuse în funcție de destinație și interoperabilitate. Prin realizarea proiectului de investiție imobiliară, actualele contrucții propuse pentru consolidare și reabilitare, noile construcții și infrastructura aferentă vor permite, pe de-o parte, asigurarea suportului pentru derularea activităților de informare și avertizare în timp oportun a factorilor de decizie militară sau politico-militară, a amenințărilor și provocărilor la adresa securității naționale sau a potențialelor conflicte și, pe de altă parte, realizarea capacităților necesare pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de România ca membră NATO și UE”, se mai menționează în Caietul de sarcini al licitației.

Lucrări propuse în 16 obiective

În ceea ce privește lucrările propuse prin proiectul de investiții acestea sunt clasificate în 16 obiective, după cum urmează:

Obiect 1 – Demolare pavilioane existente (3 bucăți);

Obiect 2 – Realizare pavilion 1 (nu este inclus realizarea SIS);

Obiect 3 – Realizare pavilion 2;

Obiect 4 – Pavilion garaj auto;

Obiect 5 – Pavilion parcare auto etajată;

Obiect 6 – Remiză grupuri electrogene;

Obiect 7 – Remiză auto;

Obiect 8 – Teren pentru activități de pregătire fizică;

Obiect 9 – Drumuri, platforme, parcări și alei;

Obiect 10 – Amenajări peisagistice și iluminat incintă;

Obiect 11 – Asigurare infrastructură comunicații (nu este inclusă în contract);

Obiect 12 – Extindere trasee canalizație;

Obiect 13 – Extindere rețele exterioare de utilități pentru racordare pavilioane;

Obiect 14 – Gospodărie de apă și hidranți exterior;

Obiect 15 – Dotări cu echipamente de climatizare automatizată;

Obiect 16 – Dotări.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 11 aprilie 2022, iar contractul va avea durata de 75 de luni, din care 3 luni pentru servicii de proiectare, 36 de luni pentru execuția efectivă a lucrării și 36 de luni de garanție.

Alex TOTH

Citește și:


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.