Cercul de Donatori pentru proiecte comunitare din Târgu Mureș Slider
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 194 Vizualizări

Cercul de Donatori pentru proiecte comunitare din Târgu Mureș

Fundația Comunitară Mureș organizează cea de-a zecea ediție a „Cercului de Donatori”  în ziua de miercuri, 30 martie la ora 18:00. Evenimentul va avea loc într-o locație modernă la Multinvest Business Center pe strada Gheorghe Doja nr. 64-68 la etajul 6.

Ce este Cercul de Donatori

Cercul de Donatori Târgu Mureș este o inițiativă care funcționează de mai bine de 6 ani, creată de Fundația Comunitară Mureș, după modelul campaniilor de strângere de fonduri americane și britanice. Scopul Cercului de Donatori este de a aduce laolaltă inițiatorii unor proiecte comunitare selectate de echipa Fundației Comunitare Mureș pentru finanțare și susținătorii locali care să le sprijine financiar. 

„Ideea inițială este să sprijinim, noi ca o comunitate, pe cei care vin cu inițiative care ajută sau care sunt în beneficiul comunității locale. Asta înseamnă și proiecte noi care aduc ceva nou în zonă și încă nu s-a implementat”, a transmis Pálffy Zsófi, asistent coordonator proiect. 

Cercul de Donatori este o comunitate de susținători locali al cărei scop este de a încuraja și sprijini inițiativele din oraș și din împrejurimi, prin colectarea directă de fonduri. În cei șase ani de muncă, Cercul de Donatori Târgu Mureș a realizat nouă ediții unde peste 350 de donatori au făcut peste 500 de donații. În total, până anul acesta s-au sprijinit 27 de proiecte pentru 23 de organizații din Târgu Mureș și din județ. În tot acest timp s-au strâns 138.133 de lei de granturi plătite.

Pentru ca un proiect să fie selectat trebuie să se încadreze în câteva criterii dintre care amintim: să fie un proiect nou și/sau pentru comunitate, să susțină un grup marginalizat din societate. De asemenea este important ca organizația respectivă să aibă experiență în fundraising, să aibă contacte sau cunoștințe care pot participa la evenimentul de strângere de donații.

Proiecte selectate pentru Cercul de Donatori

Prin Cercul de Donatori se va oferi finanțare pentru 3 proiecte selectate. Cele 3 organizații selectate vor alege fiecare un „Ambasador” pentru inițiativa prezentată în proiect, persoană care va prezenta proiectul potențialilor donatori împreună cu coordonator de proiect în ziua evenimentului. În ediția a zecea, cele 3 proiecte care vor participa la Cercul de Donatori și pot apela la suportul târgumureșenilor în realizarea proiectelor în folosul comunității sunt următoarele: 

Asociația Samaritenilor din România: Și tu poți salva o viață.

Ambasadorul proiectului este Alina Solovăstru.

Scopul proiectului reprezintă pregătirea unui segment de populație activă în comunitate pentru acordarea primului ajutor. Suma necesară este în valoare de 15.000 de lei. Aceasta va fi folosită pentru achiziționarea unor kituri de prim ajutor pentru fiecare candidat, cumpărarea manechinelor de resuscitare copii, cumpărare manechine- dezobstrucția căilor aeriene superioare Manevra Heimlich adulți și copii, achiziționarea de  măști, mănuși, dezinfectanți. De asemenea suma ar putea asigura  plata chiriei pentru sala de curs.

Asociaţia Clubul Sportiv „Înainte”: Reabilitare cu ajutorul înotului

Ambasadorul proiectului este Gáspárik Attila.

Scopul proiectului presupune achiziționarea unui lift mobil 1 pentru piscină, care să asigure persoanelor cu handicap accesul în și din piscină. Suma necesară este de 10.000 de lei.

Pentru un utilizator de scaun cu rotile care dorește să înoate, intrarea în piscină este o provocare.  Din păcate, este foarte dificil de accesat piscinele în scaune cu rotile, deoarece piscinele nu sunt echipate corespunzător. Această problemă înseamnă că există foarte puține persoane cu handicap care știu să înoate. Achiziționarea unui lift pentru piscină ar asigura accesul la înot.

„Clubul nostru sportiv ar dori să cumpere în acest an un lift mobil pentru piscine, care să se potrivească la toate tipurile de piscine.  În Târgu Mureș există 7 piscine din care, din păcate, doar una este accesibilă pentru scaune cu rotile.  Ștrandul 1 Mai din Târgu Mureș, care a fost complet renovat în 2021, permite unui utilizator de scaun cu rotile să intre fără nicio dificultate în clădire, să urce cu liftul până la vestiare și de acolo la piscină”, au explicat reprezentanții asociației.

Costul total al liftului pentru piscină este de 64.855 de lei.  Până în prezent, aceștia au reușit să plătească 45.398 de lei, dar le lipsesc 19.456 de lei din suma necesară, pe care ar vrea să o adune.

„Fondurile strânse în cadrul Cercului de donații vor fi folosite pentru a suplimenta suma necesară achiziționării liftului pentru piscină și vom cumpăra liftul. În cazul în care se strâng mai multe fonduri, vom achiziționa mijloacele auxiliare”, au mai transmis reprezentanții Asociaţiei Clubul Sportiv „Înainte”.

Asociația Direcția ERA: ERAcademy. 

Ambasadorul proiectului este Arnold Ungureanu.

Asociația Direcția ERA / ERA Pets SH este o organizație nou-nouță din Mureș. Înființată de un grup de tineri entuziasmați, are scopul de a ajuta oamenii să dezvolte relații sănătoase cu animalele și cu ceilalți membrii ai comunității.

Unicitatea proiectului selectat constă într-un program de educație care are focusul pe interacțiunea sănătoasă dintre oameni și animale prin utilizarea unor metode de dresaj pozitive.

Datorită entuziasmului și profesionalismul lor, cei de la ERA Pets SH au avut deja rezultate vizibile în reabilitarea și socializarea câinilor cu probleme de comportament, traume, agresivitate. Donațiile comunității sunt un mare ajutor pentru lansarea programului și achiziționarea echipamentelor necesare. Suma necesară este de 15.000 de lei.

„O să investim în accesorii și echipamente de dresaj (jucării, recompense, cuști, gărdulețe, bastoane, jaloane, echipamente de urgențe și siguranță, botniță, lese, geci de protecție, oglinzi etc). O să investim în educarea echipei. Persoanele, colaboratorii și locațiile deja le căutăm, avem idei și direcții doar partea financiară este ce încă nu a fost manifestată”, au transmis reprezentanții ERA Pets.

Donația minimă sugerată este de 50 de lei. Persoanele care vor să participe cu donații dar nu pot să fie prezente la eveniment, pot dona online pe site-ul https://www.fcmures.org/cerc-de-donatori. 

Vă invităm să accesați linkul evenimentului: https://www.facebook.com/events/686887125671817.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE