Norvegia sprijină prelungirea mandatului lui Stoltenberg Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 83 Vizualizări

Norvegia sprijină prelungirea mandatului lui Stoltenberg

Norvegia nu se va opune prelungirii mandatului secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, dacă statele membre vor ajunge la un acord asupra acestei chestiuni, a declarat joi pentru media naţionale premierul norvegian Jonas Gahr Store.

Store le-a spus jurnaliştilor norvegieni la Bruxelles că a discutat această chestiune cu Stoltenberg şi şi-a exprimat sprijinul pentru conaţionalul său.

Unii dintre liderii din NATO au ridicat chestiunea unei posibile prelungiri, ceea ce este o recunoaştere a muncii importante depuse de Stoltenberg în timpul mandatului său, a spus premierul norvegian pentru agenţia de presă NTB.

„Dacă statele NATO vor dori o prelungire a mandatului, iar el vrea la rândul său asta, Norvegia va sprijini acest lucru”, a spus el. Întrebat dacă decizia ar putea fi luată chiar joi, Store a declarat că „nu este imposibil”.

Liderii NATO s-au reunit joi la Bruxelles într-un summit special pentru a discuta despre războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

Stoltenberg a fost numit la începutul lunii februarie în postul de viitor şef al Băncii Centrale a Norvegiei. Actualul său mandat la NATO expiră la 30 septembrie. Miercuri, totuşi, el s-a arătat deschis la o prelungire a poziţiei sale de şef al Alianţei.

Speculaţiile despre prelungirea mandatului în contextul războiului din Ucraina şi tensiunilor cu Rusia s-au amplificat în ultimele săptămâni.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE