Rugăciunea în viața tinerilor Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 234 Vizualizări

Rugăciunea în viața tinerilor

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în Protopopiatul Târgu-Mureș, și-a reluat activitatea, Doi ani, de zile proiectele au fost sistate din cauza pandemiei. Tema aleasă recent e despre rugăciune. Rugaciunea să fie în viaţa noastră ceva obişnuit, şi nu ceva făcut la insistenţele altcuiva, în momente indicate. 

Reluarea activității a început, joi, 24 martie la Școala Gimnazială „Ion Ciobanu” din Parohia Tirimia. Aici a avut loc o întâlnire cu tinerii, elevi din localitate. Întâlnirea s-a aflat sub genericul: „Rugăciunea în viața Bisericii și a tinerilor”. În cadrul acesteia, părintele protopop Olimpiu Zăhan, invitat la această activitate, a ținut o prelegere. Sfinția sa a subliniat importanța rugăciunii în viața tinerilor, ca dialog cu Dumnezeu, ca mijloc de manifestare a dragostei în cadrul cultului divin public, dar și ca perspectivă armonioasă a dezvoltării lor spirituale.

Prof. Claudia Oltean, director al Gimnaziului, a mulțumit părintelui protopop pentru prezență și pentru cuvântul ziditor. Totodată a lansat invitația să participe și cu alte ocazii la astfel de întâlniri.

Trebuie să învățăm rugăciunea, s-o exersăm în fiecare zi, la fel ca şi instrumentiştii cu instrumentul lor. Mulți dintre tineri nu au nici o strategie pentru viațăr, nu şi-au asezat în ordine prioritățile. Duc o viață dezordonată şi se complac în starea Fiului risipitor, mulțumiți cu hrana atât de nocivă pe care o oferă distracţiile lumești.. Rugăciunea trebuie făcută cu umilinţă şi cu părere de rău, nu cu mândrie; rugăciunile noastre trebuie să fie raţionale, dar şi făcute cu insistenţă, pentru a se îndeplini deoarece Mântuitorul Iisus ne-a promis că orice vom cere în numele Lui, ni se va da.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE