Traficanți de pakistanezi cercetați de Poliția Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 761 Vizualizări

Traficanți de pakistanezi cercetați de Poliția Mureș

Polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au pus în executare joi, 24 martie, opt mandate de percheziție domiciliară în județul Bistrița – Năsăud, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

”Astfel, s-a reținut faptul că, începând cu anul 2021, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, în scopul recrutării și aducerii, în România, a unor cetățeni din Pakistan, urmat de facilitarea trecerii frauduloase de către aceștia a frontierei de stat, a României, către alte state membre ale Uniunii Europene. Activitatea ilegală ar fi fost disimulată într-o activitate, aparent legală, de plasare a forței de muncă pe teritoriul României, scopul real fiind organizarea succesivă a intrării în țară și apoi a părăsirii frauduloase a teritoriului României de către cetățenii pakistanezi. Recrutarea migranților s-ar fi realizat prin intermediul unor firme de plasare de forță de muncă din Pakistan, aceștia plătind sume cuprinse între 5.000 și 12.000 de euro membrilor grupului infracțional organizat, pentru încheierea unor contracte de muncă cu o societate comercială înregistrată în municipiul Bistrița”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Conform sursei citate, în cursul lunii octombrie 2021 ar fi fost aduși, în România, 97 de cetățeni din Pakistan, toți fiind cazați, inițial, la o pensiune din județul Mureș.

”În cursul lunilor noiembrie 2021 – ianuarie 2022, mai multe dintre aceste persoane ar fi părăsit locațiile unde au fost adăpostite de către membrii grupului, iar contractele de muncă ale acestora ar fi fost reziliate de către firma angajatoare. Ulterior, treptat, ar fi fost încetate toate contratele de muncă ale cetățenilor pakistanezi, cu toate că unii se mai află încă în țară.

 În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate înscrisuri, carduri bancare, laptop-uri și telefoane mobile. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş  au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de 3 persoane bănuite, dintre care doi cetățeni români și unul norvegian, de origine pakistaneză”, se arată în comunicat.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar acțiunea a beneficiat și de sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița – Năsăud și al Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Mureș și Bistrița Năsăud.

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, a mai transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE